Волинська область: рятувальники навчали мешканців міста Луцька правил безпеки,дій на випадок кризових ситуацій та порядку виконання заходів для порятунку людини

Волинська область: рятувальники навчали мешканців міста Луцька правил безпеки,дій на випадок кризових ситуацій та порядку виконання заходів для порятунку людини

05.02.15 09:44 0 608
4 лютого у місті Луцьку рятувальники, працівники навчально-методичного центру, піротехніки та медики організували масовий захід з навчання населення порядку дій на випадок загрози чи виникнення надзвичайних ситуацій, правил поведінки при виявлені вибухонебезпечних предметів та методи надання невідкладної домедичної допомоги. В центрі міста рятувальники розгорнули намет виїзного консультаційного пункту обласного навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності.

Під час навчального заходу дорослі та діти змогли переглянути навчальні відеоролики та фільми з правил безпеки життєдіяльності та порядку дій на випадок надзвичайних ситуацій, ознайомитись із правилам виконання непрямого масажу серця та штучного дихання на спеціальному комп’ютеризованому манекені.

Піротехніки продемонстрували навчальні зразки артснарядів, мінометних мін та гранат та нагадали про страшні наслідки у випадку правил поводження з підозрілими та вибухонебезпечними предметами. Також піротехніки роз’яснили, що в якості вибухонебезпечних предметів зловмисники зараз використовують також і дитячі іграшки, тому батькам потрібно постійно наголошувати дітям на необхідності бути уважними і не проявляти зайвої цікавості до сторонніх, нехай і гарних, предметів у школах, магазинах, на зупинках громадського транспорту, тощо.

Рятувальники та фахівці цивільного захисту вручили громадянам і дітям численні пам’ятки та листівки з правил безпеки та порядку дій на випадок надзвичайних ситуацій природного, техногенного та соціально-політичного характеру.

Такі заходи з проведення масово-роз’яснювальної роботи для поширення серед населення знань з безпеки та алгоритму дій на випадок кризових ситуацій триватимуть і надалі.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернопільському УДСО ...
Наступна новина: Чернігів: Міська рада ...

КОМЕНТАРІ