На Хмельниччині на базі захисної споруди рятувальники провели тренінг для школярів

На Хмельниччині на базі захисної споруди рятувальники провели тренінг для школярів

05.02.15 13:31 0 712
3 лютого до Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області завітали учні 11 класу загальноосвітньої школи №19. У рамках проведення превентивниршокласників до дій в умовах загрози виникнення надзвичайних ситуаціх заходів із попередження дитячого травматизму та підготовки стай соціального та воєнного характеру фахівці Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області разом із педагогічними працівниками Центру провели для дітей тренінг на тему: «Порядок дій населення під час укриття в захисній споруді».

Діти мали можливість побувати у діючій захисній споруді, ознайомитися з її облаштуванням та призначенням кожного з приміщень. Учні побачили, як забезпечується герметичність сховища, здійснюється автономне забезпечення електроенергією, проводиться очищення та подача повітря.

У ході практичного заняття старшокласники ознайомилися з приладами радіаційної та хімічної розвідки та спостереження, засобами захисту органів дихання та шкіри. Вони з відповідальністю поставилися до порад працівників Центру щодо переліку речей, які необхідно тримати напоготові у неспокійні часи.

Наостанок, відповідаючи на запитання телевізійників, старшокласники давали чіткі та обґрунтовані відповіді щодо дій під час раптового артобстрілу, терористичної загрози та радіаційно-хімічного забруднення. Вони запевнили, що обов’язково поспілкуються з батьками та спланують свої дії на випадок виникнення надзвичайної ситуації. А почнуть із укомплектування «тривожної валізи».

НМЦ ЦЗ та БЖД Хмельницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Вінницька міліція ...

КОМЕНТАРІ