На Хмельниччині рятувальники у прямому ефірі телебачення обговорили питання цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення

На Хмельниччині рятувальники у прямому ефірі телебачення обговорили питання цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення

05.02.15 15:48 0 606
3 лютого в телепередачі «Відверта розмова», що транслювалася в прямому ефірі ТРК «Поділля центр», начальник прес-служби Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Андрій Козак, начальник Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області Альона Мул, а також заступник начальника управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Юрій Косий говорили про цивільний захист та основи безпеки життєдіяльності громадян.

Насамперед, разом із ведучою учасники телепередачі акцентували увагу телеглядачів на функціонуванні органів управління в режимі підвищеної готовності. Зокрема, Андрій Козак зазначив, що на виконання доручення Прем’єр-міністра України та розпорядження обласної державної адміністрації на території Хмельницької області створено 24 мобільні групи оперативного реагування, з яких 4 мобільні групи в містах обласного значення, для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру на найважливіших об’єктах інфраструктури області. До складу мобільних груп реагування включено сили і засоби підрозділів Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, а також аварійних служб тепло-, водо-, газо-, електропостачання та будівельних організацій загальною чисельністю 715 чоловік на 412 одиницях спеціальної техніки.

В свою чергу, Юрій Косий поінформував громадян про захисні споруди цивільного захисту, які є на території області, стан їх готовності до прийому громадян та особливості їх використання під час різних надзвичайних ситуацій, особливо воєнного характеру.

Продовжила розмову Альона Мул, яка проінформувала телеглядачів про правила поведінки під час виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж, а також порядок дій при отриманні сигналу «Увага всім». Зокрема, повідомила, що почувши цей сигнал потрібно негайно увімкнути радіоприймач чи телевізор, та прослухати звернення, що пролунає після відключення сирен. Усі запропоновані рекомендації необхідно виконувати неухильно, та обов’язково сповістити сусідів і знайомих. Діяти потрібно спокійно і без паніки!

Насамперед, потрібно взяти свою «тривожну валізу» з необхідним мінімумом речей (радіоприймач, воду та їжу з розрахунку на добу, ліхтар, сірники, харчі, медикаменти, ковдру та теплі речі, гроші й документи тощо) і спуститися у сховище чи підвал свого будинку. Дізнатися про місцезнаходження найближчої захисної споруди можна за номером 101.

Далі учасники «Відвертої розмови» доторкнулися до проблем із організації та здійснення заходів щодо попередження виникнення надзвичайних подій, пов’язаних із терористичними актами. Андрій Козак розповів, що найбільш шокуючими є вибухові пристрої, цинічно замасковані під предмети побуту та дитячі іграшки, що, в першу чергу, призначені для травмування та враження малечі. Тому, рятувальник, у першу чергу, закликав батьків роз’яснювати дітям, що будь-який предмет, знайдений на вулиці або в під’їзді, може становити небезпеку для життя. Цими предметами можуть бути звичайні сумки, пакунки, згортки, коробки, іграшки і т.д. Зовнішній вигляд предмета може приховувати справжнє його призначення – вибуховий пристрій. Тому, саме дорослі, відповідальні за життя і здоров’я своїх дітей! А в разі виявлення підозрілих предметів необхідно зателефонувати 101 або 102!

Не оминули увагою гості телепередачі вимушено переміщених громадян із Сходу України, які продовжують приїздити на Хмельниччину зі Сходу України. За словами Андрія Козака, на території нашої області вже зареєструвалось понад 6 тис. громадян. Працівники регіонального штабу створили реєстр об’єктів державної та комунальної власності, де можуть оселитися тимчасові переселенці. А за єдиним номером «101» кожна людина отримає всю необхідну їй інформацію та підтримку. Також зазначив, до цієї роботи активно долучаються громадські організації, благодійні фонди, волонтери, а також небайдужі мешканці краю, які активно пропонують власне помешкання жителям сходу, а також не відмовляються допомагати продуктами харчування та одягом.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За побиття ужгородця ...

КОМЕНТАРІ