Хмельниччина: дослідно-випробувальна лабораторія області здійснює випробування засобів індивідуального захисту органів дихання

Хмельниччина: дослідно-випробувальна лабораторія області здійснює випробування засобів індивідуального захисту органів дихання

05.02.15 08:01 0 694
На Хмельниччині функціонує 374 потенційно-небезпечних об’єкта, 232 об’єкта підвищеної небезпеки та 15 хімічно-небезпечних об’єктів, на яких знаходиться близько 22 тон небезпечних хімічних речовин. Враховуючи значний рівень техногенної небезпеки в області, а також введення в Україні режиму підвищеної готовності, актуальним є той факт, що на цих об’єктах зберігається значна кількість засобів індивідуального захисту органів дихання, що вичерпали свій термін експлуатації.

Власники об’єктів та відповідальні за зберігання засобів індивідуального захисту повинні неухильно виконувати вимоги законодавства щодо їх зберігання, доцільності освіження або здійснювати відповідні лабораторні випробування засобів, у яких закінчився гарантійний термін зберігання. Проведення лабораторних випробувань дає можливість визначати якісні характеристики засобів індивідуального захисту, придатність їх до експлуатації, періодично подовжувати терміни зберігання та експлуатації до 2-х років (після закінчення гарантійного терміну зберігання) або переводити засоби до нижчої категорії.

Відтепер, на базі дослідно-випробувальної лабораторії Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області є можливість здійснювати лабораторні випробування засобів індивідуального захисту органів дихання.

Дослідно-випробувальна лабораторія Аварійно рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області знаходиться за адресою: м. Хмельницький, вул. Героїв Чорнобиля, ½, 29000, тел. 0(382) 63-00-01.

У цей непростий для нашої країни час особливої актуальності набуває правило: проінформований – значить, озброєний. Для того, щоб у надзвичайних ситуаціях діяти чітко та ефективно, треба бути впевненим у якості найпростіших засобів захисту персоналу та населення.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Буковина: на Кіцманщині ...

КОМЕНТАРІ