На Житомирщині міліція відкрила кримінальне провадження за злісне невиконання батьківських обов'язків,що призвело до травмування дитини

На Житомирщині міліція відкрила кримінальне провадження за злісне невиконання батьківських обов'язків,що призвело до травмування дитини

05.02.15 08:30 0 651
Термічні опіки 2-го ступеню внаслідок необережного поводження з вогнем отримала 8-річна дівчинка, залишившись без догляду матері у Ружинському районі. З цими тілесними ушкодженнями дитина потрапила до лікарні лише за два тижні після пригоди. Нині за злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною відкрито кримінальне провадження, а його фігурантку можуть позбавити батьківських прав.

– У цій сім'ї зростає троє дітей: найстаршій дівчинці 10 років, а найменшому хлопчику – лише 5. Проте їх 32-річна мати фактично не займається ні піклуванням, ані вихованням своїх дітей. Натомість зловживає спиртними напоями. Лише упродовж минулого року за невиконання батьківських обов'язків по вихованню дітей жінка двічі притягувалася до адміністративної відповідальності, - розповідає начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС Житомирщини Галина Шилова.

Щоразу, як правоохоронці чи працівники відповідної служби органів місцевого самоврядування намагалися навернути горе-матір на вірний шлях, розмови закінчувалися її згодою переглянути власний спосіб життя і таки взятися за розум. Проте зв'язок з оковитою, певне, виявився міцнішим навіть за материнські почуття.

За словами середньої доньки, потерпілої від бездоглядності, того дня (20 січня!) їх мати знову десь подалася, а дітлахи лишилися у будинку самі. Коли 8-річна дівчинка вирішила самотужки нагріти води на газовій плиті, вогонь раптом перекинувся на її одяг. На щастя, затушити вдалося одразу, проте дитина отримала опіки. Коли горе-мати повернулася додому, донька пожалілася їй на пригоду, однак та не сприйняла ушкодження всерйоз і не звернулася за допомогою медиків.

Дівчинку з термічними опіками виявила за місцем її проживання комісія з числа правоохоронців, дитячої служби місцевої РДА та сільський голова, що того дня прийшла до оселі місцевої жительки, яка перебуває на спецобліку. Матері дома не було, тож правоохоронці викликали «швидку». Медики оглянули дітей: у постраждалої дівчинки діагностували опіки 2-го ступеню верхньої частини грудної клітини справа, у двох інших дітей виявили переохолодження – усіх трьох доставили до лікувального закладу.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.166 (Злісне невиконання батьківських обов'язків по догляду за дитиною) Кримінального кодексу України та розпочато досудове розслідування.

Нині компетентними органами розглядається питання про позбавлення горе-матері батьківських прав. Окрім того, відповідно до чинного кримінального законодавства, їй може загрожувати обмеження чи позбавлення волі строком від 2 до 5 років.

Водночас правоохоронці звертаються до громадян: не залишайтеся байдужими до долі дітей. Якщо вам стали відомі випадки невиконання батьківських обов'язків, бездоглядності та жорстокості у відношенні до дитини, повідомте про це працівників міліції (телефон 102 працює цілодобово).

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: рятувальники прийняли ...
Наступна новина: У Львові розшукали ...

КОМЕНТАРІ