На Тернопіллі в ОДА обговорили проблемні питання у сфері автомобільного транспорту

На Тернопіллі в ОДА обговорили проблемні питання у сфері автомобільного транспорту

05.02.15 12:46 0 594
Проблемні питання у сфері автомобільного транспорту та шляхи їх вирішення обговорили виконувач обов'язків голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак та директор департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму ОДА Василь Ясіновський під час робочої зустрічі 3 лютого.

Як повідомив Василь Ясіновський, основною проблемою, з якою зіштовхуються перевізники, є зростання цін на паливно-мастильні матеріали, запасні частини до рухомого складу та зростання інших супутніх витрат.

«Щоб вирішити цю ситуацію необхідно стабілізувати ситуацію в державі в цілому та на ринку паливно-мастильних матеріалів зокрема. Привести тарифи до рівня економічно обґрунтованих», - наголосив Іван Крисак.

В області є населені пункти, неохоплені маршрутною мережею.

«Зважаючи на ситуацію в державі спостерігається тенденція до зростання кількості таких населених пунктів, - констатував директор департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму ОДА. – Ми обговорювали цю ситуацію із органами місцевого самоврядування і визначили окремі дні та кількість рейсів, оскільки забезпечити їх щоденним обслуговуванням маршрутного транспорту важко».

Виконувач обов'язків голови облдержадміністрації зазначив, що обласна державна адміністрація приділяє особливу увагу питанню забезпечення транспортом усіх населених пунктів області тому вирішення цієї програми він триматиме на контролі.

За його словами, доцільно повернути в регіон ліцензування, транспортних засобів призначених для перевезення пасажирів.

«Це дасть змогу скоротити час і витрати перевізників, при оформленні відповідних дозвільних документів, - наголосив Іван Богданович. – Так на даний час для оформлення документів перевізники звертаються до центрального апарату Укртрансінспекції в Україні, що в Києві. Це затрачає час і кошти. Оформлення дозвільних документів в області значно б спростило процедуру».

Також Василь Ясіновський зауважив, що потрібно врегулювати на законодавчому рівні питання, що стосуються таксомоторних перевезень.

«На сьогоднішній день не існує чітко прописаних норм функціонування такого виду перевезень, що призводить до уникнення відповідальності перевізників перед пасажирами на надання неякісних послуг з перевезення пасажирів. – наголосив він. – Вирішити проблему можна шляхом прийняття на законодавчому рівні нормативного документу який би регулював таксомоторні перевезення».

Довідково:

Станом на 1 січня 2014 року внутрішньо обласна автобусна маршрутна мережа загальною протяжністю понад 23 тисячі кілометрів складається з 667 автобусних маршрутів, з них 78 – міських, 451 – приміських, 365 – внутрішньорайонних та 138 – міжміських маршрутів.

У 2014 році послугами пасажирського автомобільного транспорту області скористалися понад 67 мільйонів пасажирів, це на 7% більше ніж у 2013.

Підприємствами автомобільного транспорту (з урахуванням перевезень, виконаних фізичними особами-підприємцями) за 2014 рік перевезено 5116,9 тисяч тонн вантажів та виконано вантажооборот в обсязі 916,2 млн кілометрів, що на 9,1 % та на 11,3% більше ніж у 2013 році.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ