Торік тернопільські УБОЗівці направили до суду 36 адмінпротоколів про корупцію

Торік тернопільські УБОЗівці направили до суду 36 адмінпротоколів про корупцію

05.02.15 15:14 0 622
Дві злочинних групи з ознаками організованості із корумпованими зв'язками затримали у 2014 році співробітники УБОЗ УМВС України в Тернопільській області.

Організована злочинна група, до складу якої входило четверо працівників природоохоронних органів, зловживаючи службовим становищем, привласнили гроші ДП «Кременецьке лісове господарство». А це – 826 тисяч 633 гривні.

15 січня 2015 року кримінальне провадження щодо учасників злочинної групи скеровано до суду за статтею 28 КК України частини 3.

Ще одну організовану злочинну групу, яка займалася розкраданням бюджетних коштів, викрили правоохоронці. До її складу входили посадові особи Гусятинської райдержадміністрації та приватних підприємств Тернопільської й Вінницької областей.

На даний час виявлено 7 кримінальних правопорушень відповідно до яких проводиться досудове розслідування.

В 2014 році працівники УБОЗ виявили та задокументували 31 факт кримінальної корупції, в тому числі – 24 випадки хабарництва та 5 легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

До відповідальності за корупційні правопорушення притягнуто депутата Тернопільської районної ради, члена земельної комісії, який за прийняття рішення щодо виділення земельної ділянки 0,10 га. під садівництво на території Підгороднянської сільської ради вимагав 5 тисяч доларів США.

Не омине відповідальність і начальника Збаразької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Тернопільській області. Він, за зменшення суми встановлених в ході перевірки штрафних санкцій, хотів 7 тисяч гривень.

Вимагали та отримали неправомірну вигоду в сумі 12 тисяч доларів США за виготовлення проекту землеустрою щодо відведення у власність двох земельних ділянок загальною площею 0,24 га та подальше затвердження сесією цих проектів землеустрою голова Старозбаразької сільської ради Збаразького району та провідний юрист одного із приватних підприємств.

На виконання вимог Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції” працівники УБОЗу у 2014 році склали і направили в суди 36 адміністративних протоколів про корупцію, з яких 32 порушникам антикорупційного законодавства призначено покарання у вигляді штрафу.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ