В Чернівецькій області відбулися тактико-спеціальні навчання щодо ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру

В Чернівецькій області відбулися тактико-спеціальні навчання щодо ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру

06.02.15 16:12 0 730
У зв’язку із введенням Режиму підвищеної готовності в Чернівецькій області, служби цивільного захисту вдосконалюють дії та порядок взаємодії служб цивільного захисту у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру. Для цього, 5 лютого у Чернівцях по Проспекті Незалежності були проведені тактико-спеціальні навчання щодо ліквідації змодельованої надзвичайної ситуації в приміщенні котельні.

Так, згідно задуму навчань, через порушення технологічного процесу сталася розгерметизація магістрального трубопроводу середнього тиску, що проходить від газорозподільної станції до приміщення котельні, внаслідок чого в котельні виникла пожежа. У зв’язку з цим, виникла загроза відключення від теплопостачання близько 500 будівель, серед яких лікарні, дитячі будинки та будівлі соціальної сфери, та понад 3 тис. громадян. Персонал котельні, який і виявив руйнування трубопроводу, відразу повідомив про небезпеку керівництво об’єкту. На місце події було викликано рятувальників та фахівців інших служби цивільного захисту Чернівецької області. Було проведено евакуацію обслуговуючого персоналу котельні та організовано евакуацію громадян з навколишніх будівель. Рятувальники оперативно ліквідували пожежу, не допустивши подальшого розповсюдження вогню. При подальшому огляді території було виявлено підозрілий предмет. Фахівці Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Управлінні МВС України в Чернівецькій області, які прибули на місце події, провели роботи щодо знешкодження небезпечної знахідки.

Завершальний етап тактико-спеціальних навчань полягав у проведенні позачергового засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та НС. Всього для проведення навчань від Управління ДСНС України у Чернівецькій області залучалися 6 одиниць техніки та близько 30 чоловік особового складу.

«Усі служби цивільного захисту Чернівецької області спрацювали ефективно та впоралися з поставленими завданнями у встановлені терміни, – розповів начальник Управління ДСНС України у Чернівецькій області полковник служби цивільного захисту Валерій Парпауц, – продемонструвавши цим свою готовність до дій в надзвичайних ситуаціях техногенного характеру».

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові водій легковика ...
Наступна новина: Міський голова Микола ...

КОМЕНТАРІ