Вінниччина готується до відзначення чергової річниці виведення військ з Афганістану (+фото)

Вінниччина готується до відзначення чергової річниці виведення військ з Афганістану (+фото)

06.02.15 12:39 0 706
П'ятого лютого, в конференц-залі облдержадміністрації відбулося засідання обласного організаційного комітету з підготовки та проведення на Вінниччині Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Участь у засіданні взяли заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, заступник голови обласної Ради Наталія Солейко та керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації.

Розпочинаючи нараду Ігор Івасюк зазначив, що: «Відзначаючи чергову річницю виведення військ з Афганістану, ми маємо вкотре ствердити, що український народ віддає глибоку шану усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам і службовцям, яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети. Не обминула ця війна і Вінниччину. З понад 3-х тисяч наших земляків, що пройшли шалене пекло афганських подій, 168 наших земляків більше ніколи не переступлять поріг рідної домівки. Майже 200 учасників бойових дій отримали поранення в боях, 116 - повернулися інвалідами».

За словами Ігоря Івасюка, 26 років пройшло з часу виведення радянських військ з Афганістану та рани, нанесені війною, мабуть, не заживуть ніколи, адже ті буремні роки і дають про себе знати чисельними негараздами, болями та душевними ранами. Тим більше, все це стає чимраз виразніше нині, в час, коли воїни-інтернаціоналісти брали активну участь у революції Гідності на Майдані, а зі зброєю у руках, знову боронять недоторканість та суверенітет нашої держави.

«Однак якщо говорити про шню неоголошену з боку Росії війну проти України, то в зоні АТО жертви, поранені та покалічені з огляду стислості у часі значно переважають події афганської війни. Лише з Вінниччини за цей час загинуло 65 наших краян – героїв», - наголосив Ігор Івасюк.

За словами заступника голови – директора Департаменту освіти і науки ОДА, обов'язок кожного – провести всі заходи щодо відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав так, щоб кожен воїн, родини полеглих дійсно відчув увагу з боку органів влади та кожен вінничанин усвідомив та вшанував їхні подвиги та заслуги.

В свою чергу, перший заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Альона Лавровська повідомила про заходи, що проводитимуться в області в рамках відзначення вищезазначеного свята.

Так, за її словами, 13 лютого об 11.00 год. в облдержадміністрації відбудеться вручення учасникам бойових дій на території інших держав обласних відзнак. Окрім того, відбудеться делеговане покладання гірлянд до пам'ятників воїнам-інтернаціоналістам, які загинули в Афганістані (Центральний парк культури і відпочинку м. Вінниця) та до пам'ятного знаку Небесної сотні та загиблим героям АТО (площа Європейська), а також заплановано провести зустріч з активом обласної громадської організації ветеранів війни в Афганістані.

Як повідомила Альона Лавровська, 15 лютого також відбудеться покладання квітів та урочиста хода вул. Соборною до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам, які загинули в Афганістані, а також мітинг-реквієм та фестиваль афганської пісні в концертному залі обласної філармонії «Плеяда».

Також до членів оргкомітету звернулась начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Марія Скрипник, яка проінформувала про хід підготовки культурно-мистецьких заходів, що будуть проходити в області в рамках вищезазначеного свята.

В ході наради присутніми було внесено пропозиції до проведення заходів, обговорено і підведено підсумки засідання. Так, протягом засідання було узгоджено необхідність проведення зустрічей у навчальних закладах з ветеранами, проведення відкритих уроків в музеях бойової слави, необхідність поповнення їх експозиції тощо.

На завершення заходу Ігор Івасюк дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації та висловив переконання щодо гідного відзначення на Вінниччині Дня вшанування учасників бойових дій.























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ