Ігор Івасюк: «Не дивлячись на складний рік,нам вдалось успішно працювати в напрямках,визначених як пріоритетні» (+фото)

Ігор Івасюк: «Не дивлячись на складний рік,нам вдалось успішно працювати в напрямках,визначених як пріоритетні» (+фото)

06.02.15 16:09 0 720
Про це повідомив під час прес-конференції, яка відбулась 5 лютого в ОДА, заступник голови - директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Він підвів підсумки роботи освітньої галузі у 2014 році та окреслив першочергові завдання на 2015-й.

Одним із минулорічних пріоритетів посадовець назвав розбудову дошкільної освіти, збільшення мережі дошкільних закладів та задоволення потреб дошкільнят.

За його словами, торік на Вінниччині було відкрито 12 нових дитячих садочків, хоча планували відкрити 10. «Нам вдалось вишукати в бюджеті понад 21 мільйон гривень на їх відбудову і реконструкцію та задіяти близько 15. 5 млн. спонсорських, благодійних коштів, що дозволило збільшити на 800 кількість місць в дитячих дошкільних закладах»,- зауважив Ігор Івасюк.

Він також наголосив на тому, що проблема повністю не вирішена, оскільки залишається черга в дитячі садочки у містах Вінниці та Жмеринці . Дошкільнятам у цих містах не вистачає приблизно півтори тисячі місць,тож у 2015 році розширення мережі дошкільних навчальних закладів залишається серед основних пріоритетів обласної влади.

Минулого року тривала робота по зміцненню матеріальної бази шкіл області.

У переважній більшості навчальних закладів оновлено шкільні меблі, учнівські столи, парти.

У 2014 році для загальноосвітніх навчальних закладів закуплено спортивний інвентар (гімнастичні мати) на суму 95,700 тис. грн. та меблі на суму 182,900 тис. грн. Близько 400 тис.грн. становлять витрати на закупку комп'ютерної та мультимедійної техніки для закладів освіти.

До минулорічних успіхів Ігор Івасюк відніс переведення котелень 75 навчальних закладів області на альтернативні види палива, на що було використано понад 13,8 млн. грн. державної субвенції та більше 5 млн грн. коштів співфінансування. Багатьом освітнім закладам газозамінення вже дало відчутний результат економії бюджетних коштів при оплаті за тепло. На прохання журналістів, посадовець навів кілька конкретних прикладів.

Проблемним він назвав питання недостатнього фінансування програми «Шкільний автобус», що є причиною неповного охоплення підвозом учнів та учителів до місць навчання (роботи) та в зворотному напрямку.

Так, за даними відділів та управлінь освіти області у 2014/2015 навчальному році в області підвозу потребують 13690 учнів та 2497 учителів.

Фактично ж забезпечено підвозом 13610 учнів (99,4 %) та 2185 учителів (87,5 %).

Ігор Івасюк також дав роз'яснення щодо децентралізації в освітніх закладах, забезпечення житлом студентів – переселенців, переведених до вінницьких ВУЗ-ів , а також можливого зменшення мережі вищих учбових закладів області.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина знову ...
Наступна новина: У Львові водій легковика ...

КОМЕНТАРІ