Волинська область: відбувся збір керівного складу цивільного захисту області щодо підбиття підсумків роботи У 2014 році та визначення основних завдань на 2015 рік

Волинська область: відбувся збір керівного складу цивільного захисту області щодо підбиття підсумків роботи У 2014 році та визначення основних завдань на 2015 рік

06.02.15 17:02 0 864
4 лютого в обласній державній адміністрації відбулась нарада щодо підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту в 2014 році та визначення основних завдань у зазначеній сфері на 2015 рік. Засідання проводив перший заступник голови ОДА-голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сергій Кудрявцев.

З доповіддю про результати діяльності виступив начальник управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації Василь Ромко. Він, зокрема, зазначив, що заходи, визначені Регіональним планом основних заходів цивільного захисту області на 2014 рік та завдання, які були визначені під час проведення торічного збору керівного складу цивільного захисту області, в основному виконано. Діяльність територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в 2014 році була направлена на забезпечення реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення та територій, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, підвищення рівня готовності органів управління та сил цивільного захисту до дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального або воєнного характеру, виконанні вимог Кодексу цивільного захисту України, актів Президента України та Кабінету Міністрів України у сфері цивільного захисту.

У минулому році здійснювались періодичні перевірки стану готовності регіональної системи централізованого оповіщення до виконання завдань за призначенням з доведенням навчальної інформації. Впродовж 2014 року завдання у сфері цивільного захисту краще вирішувались в Володимир-Волинській, Луцькій міських та Володимир-Волинській, Локачинській, Любомльській, Маневицькій районних ланках територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Василь Ромко також проінформував, що фонд захисних споруд цивільного захисту області складає – 829 шт., загальна місткістю 202 271 чол., у тому числі: сховищ - 94, протирадіаційних укриттів всіх груп – 188, підвальних та інших заглиблених приміщень - 547 шт. Уточнено та доведено до населення порядок укриття в захисних спорудах цивільного захисту, а також в підвальних, цокольних та інших заглиблених приміщеннях.

Продовжувалась робота з контролю за радіаційною і хімічною обстановкою на території області. В області діє 68 постів радіаційного та хімічного спостереження, які сформовано на базі чергових сил та диспетчерських служб підприємств, установ і організацій області. Зазначені підрозділи укомплектовані підготовленими фахівцями, забезпечені вимірювальними приладами та обладнанням і готові до виконання визначених завдань. Персонал чергових змін радіаційно та хімічно небезпечних об’єктів засобами радіаційного та хімічного захисту забезпечений в повному обсязі. Загальне забезпечення персоналу радіаційно та хімічно небезпечних об’єктів засобами радіаційного та хімічного захисту, через недостатність коштів на їх придбання, складає 97 %, працівники підприємств, що розташовані у зонах можливого радіаційного і хімічного забруднення, засобами радіаційного та хімічного захисту забезпечені на 84%.

Тривала робота з підготовки непрацюючого населення на консультаційних пунктах, що створені при житлово-комунальних підприємствах та в сільських (селищних) радах, шляхом просвітницько-інформаційної роботи, пропаганди знань, інструктажів з основних питань захисту та дій у надзвичайних ситуаціях за місцем проживання.

Про результати діяльності пожежно-рятувальної служби області доповів начальник управління ДСНС у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук. Він зазначив, що виконання запланованих заходів, участь у аварійно-відновних роботах під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та резонансних подій відчутно підвищили рівень готовності служби «101» до дій за призначенням.

Реалізація запланованих заходів, практичні дії органів управління і сил, участь у аварійно-відновних роботах під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та резонансних подій відчутно підвищили рівень готовності до дій за призначенням.

Пожежно-рятувальними підрозділами області у 2014 році було здійснено понад 3 тисячі виїздів за сигналом «Тривога», зокрема 1021 виїзд на ліквідацію пожеж, 402 виїзди на ліквідацію наслідків аварій, катастроф та стихійних лих, 217 виїздів для надання допомоги іншим службам. На пожежах та в інших надзвичайних подіях особовим складом врятовано 47 людей та матеріальних цінностей на суму понад 75 мільйонів гривень.

Піротехнічними підрозділами Державної служби вилучено та знешкоджено 7217 вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн.

За професіоналізм, рішучість та самовідданість під час ліквідації пожеж, аварій, наслідків надзвичайних ситуацій заохочено 265 працівників, у тому числі 11осіб – правами Голови ДСНС України. В порядку заохочення 7 особам рядового і начальницького складу присвоєно спеціальні звання на один ступінь вище спеціального звання передбаченого штатом.

Відповідно до плану роботи управління СБУ в області працівники Управління брали участь у навчаннях та тренуваннях з антитерористичної діяльності, під час яких набуто досвіду роботи в особливих умовах і екстремальних ситуаціях.

Проведені комплексні навчання з відпрацюванням практичних заходів щодо проведення рятувальних робіт на потенційно-небезпечних об'єктах та об'єктах з масовим перебуванням людей. Загалом з пожежно-рятувальними підрозділами області проведено 194 навчання, штабне тренування з органами управління територіальної підсистеми ЄДСЦЗ, 4 командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту ланки територіальної підсистеми ЄДСЦЗ, 20 штабних тренувань з посадовими особами органів управління відповідних ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та 4236 занять на об’єктах господарювання області.

Управління продовжує розвивати партнерські відносини з прикордонними регіональними управліннями Державної пожежної охорони Республіки Польща та Республіки Білорусь. В 2014 році в бойове чергування було введено пожежну машину з функцією обмеження зони забруднення на шасі «ТАТА», яка обладнана ємністю для води об’ємом 4 м3, пожежним насосом новітнього взірця, хімічними костюмами типу «WorkStar PVC» для захисту особового складу під час ліквідації наслідків хімічних аварій та іншим спеціальним обладнанням для проведення аварійно-рятувальних робіт та гасіння пожеж, та службовий автомобіль для виявлення загрози АШ-5 на шасі Volksvagen Transporter T5, що дозволяє швидко здійснювати доставку керівного складу до місця виникнення надзвичайної ситуацій, він забезпечений необхідними сучасними технічними засобами для здійснення оперативного й ефективного керівництва ліквідацією надзвичайних подій.

Спільно з Добровільним пожежним товариством області тривала робота по виконанню заходів проекту міжнародної технічної допомоги «Молодь прикордоння: разом за безпеку». Зокрема, за кошти програми Євросоюзу закуплено два дороговартісних манекени для навчання населення та працівників служби порядку надання людині першої медичної допомоги. Управління ДСНС області і надалі розвиватиме партнерські стосунки з підрозділами державної пожежної служби Республіки Польща та Республіки Білорусь для спільної участі у Програмах Європейського Союзу, що сприятиме підвищенню рівня професійної майстерності рятувальників та покращенню стану матеріально-технічного забезпечення підрозділів.

Для ефективної допомоги громадянам, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, особовим складом Управління здійснюються зустрічі, супроводи, розселення, забезпечуються комфортні умови проживання, надається психологічна допомога. Всім громадянам, які переселилися, створені гідні умови проживання. Станом на 03.02.2015 р в області розміщено 3114 осіб. Управління продовжує працювати над виконанням завдань за призначенням, особовий склад робить все можливе для забезпечення нормальної життєдіяльності населення області і готовий до реагування на можливі надзвичайні ситуації, пожежі та інші події.

Діяльність Волинської обласної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту у 2014 році визнано задовільною та такою, що в основному відповідала вимогам Законів України, постанов Кабінету Міністрів України, методичних рекомендацій щодо планування та реалізації основних заходів і завдань з підготовки єдиної державної системи цивільного захисту у 2014 році і забезпечила виконання завдань, покладених на територіальну підсистему єдиної системи цивільного захисту.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді міліціонери ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ