На Хмельниччині національно- патріотичне виховання через фольклор

На Хмельниччині національно- патріотичне виховання через фольклор

06.02.15 12:46 0 678
4 лютого 2015 року на базі Хмельницької гуманітарно–педагогічної академії відбувся фольклорний фестиваль загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів «За сонячним колесом», який проводиться один раз на два роки з метою виявлення талановитих дітей та підтримки кращих дитячих фольклорних колективів, збереження надбань національно–культурної спадщини, підвищення духовності та патріотизму підростаючого покоління, відродження традицій і обрядів, що побутували на Поділлі.

Розпочався фестиваль з урочистого відкриття, на якому з вітальним словом виступила заступник голови – керівник апарату Хмельницької облдержадміністрації Стебло Леся Василівна.

Учасники фестивалю показали високий рівень майстерності, збережені українські традиції, які притаманні подільській землі.

Перемогу здобув фольклорний гурт «Веретенце» Славутської ЗОШ І-ІІІ ст.№1, керівник Сайпель Майя Іванівна.

Друге місце – Зразковий дитячий фольклорний гурт «Джерельце» Віньковецького будинку дитячої та юнацької творчості, що діє на базі Пилипо–Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ст., керівники Пустова Галина Петрівна та Олендра Євгена Іванівна.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Корпоративные подарки с ...
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ