Відбулася нарада у міській раді Івано-Франківська щодо приведення підвалів багатоповерхівок у належний стан як місць для тимчасового укриття населення

Відбулася нарада у міській раді Івано-Франківська щодо приведення підвалів багатоповерхівок у належний стан як місць для тимчасового укриття населення

06.02.15 13:21 0 702
5 лютого у приміщенні Івано-Франківської міської ради відбулася нарада з керівниками організацій та керуючих компаній, на балансі яких знаходяться житлові будинки в обласному центрі.

Розпочинаючи нараду, заступник міського голови Руслан Гайда підкреслив, що найважливіше завдання, яке стоїть перед владою – це збереження життя та здоров’я громадян у випадку виникнення надзвичайної ситуації. І в цьому випадку велике значення відіграють захисні споруди загалом, а зокрема – підвали багатоповерхових будинків як тимчасові укриття. Тож організації та компанії, на балансі яких перебувають житлові будинки з відповідними підвалами, мають привести їх до належного стану.

Начальник управління з питань НС міськвиконкому Ігор Влізло зазначив, що даються два тижні для доведення підвалів до належного стану – щоб у них було сухо, світло, достатньо місця для перебування людей та певний запас питної води. Вже з 20 лютого спеціальні групи почнуть здійснювати перевірку стану таких підвалів міських багатоповерхівок. Заступник начальника відділу організації заходів цивільного захисту Управління ДСНС в області підполковник служби цивільного захисту Сергій Стороженко акцентував увагу присутніх на реальних проблемах підвальних приміщень – захаращеність речами та предметами, відсутність вільних шляхів для евакуації, неналежні санітарні умови.

Також представниками Управління ДСНС в області були роздані листівки застережливого характеру про оповіщення та порядок дій під час виникнення надзвичайних ситуацій, які рекомендовано розповсюдити серед населення.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ