В Івано-Франківській області підсумки роботи підрозділів міліції громадської безпеки за 2014 рік

В Івано-Франківській області підсумки роботи підрозділів міліції громадської безпеки за 2014 рік

06.02.15 09:04 0 664
Упродовж 2014 року працівниками блоку громадської безпеки прикарпатської міліції вживалися організаційні та практичні заходи, спрямовані на забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян, протидії проявам сепаратизму, покращення профілактики вчинення злочинів і правопорушень, підняття іміджу служби дільничних інспекторів міліції серед населення.

Як повідомив начальник управління громадської безпеки УМВС в області полковник міліції Михайло Кушнірик, протягом минулого року відбулося понад 8 тисяч масових заходів, в яких взяли участь понад 4 мільйони громадян. На охорону громадського порядку залучалося близько 20 тисяч працівників міліції. Завдяки проведеній профілактичній роботі правоохоронцями не було допущено грубих порушень під час проведення масових заходів.

Одним з основних критеріїв ефективності забезпечення правопорядку міліцією громадської безпеки є стан криміногенної обстановки в громадських місцях та в умовах вулиці. В минулому році в громадських місцях було учинено 593 злочини, що становить 8% від загальної кількості кримінальних правопорушень. Найчастіше в громадських місцях вчиняють крадіжки майна – 34%, грабежі та хуліганства – по 11%.

Начальник відділу дільничних інспекторів міліції УМВС в області полковник міліції Андрій Прусак зазначив, що основна частка профілактики правопорушень, злочинів, здійснення профілактичної роботи з раніше судимими особами, організації роботи з розгляду повідомлень громадян покладається на службу ДІМ. Так, із 66,7 тисяч зареєстрованих у 2014 році заяв та повідомлень, цією службою розглянуто 38 тисячі матеріалів, що становить 57%.

З метою налагодження взаємодії дільничних інспекторів міліції з населенням на території області проводяться заходи по відвідуванню помешкань громадян. За 2014 рік працівниками служби ДІМ здійснено обхід понад 90 тисяч помешкань громадян.

Працівниками дозвільної системи блоку громадської безпеки у 2014 році проведено понад 9 тисяч перевірок власників зброї по місцю проживання, в результаті чого вилучено 102 одиниці зброї, із них 29 з незаконного обігу. Анульовано 15 дозволів на право носіння та зберігання зброї. До адміністративної відповідальності за порушення правил та умов зберігання зброї притягнуто 677 власників зброї.

Допомогу працівникам міліції у забезпеченню правопорядку щоденно здійснюють члени громадських формувань, які заступають на несення служби разом з правоохоронцями. Вони патрулюють вулиці, надають інформацію про вчинення правопорушень, чергують на дільничних пунктах міліції в місті Івано-Франківську.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: в області ...
Наступна новина: Електронна бібліотека ...

КОМЕНТАРІ