У Львівській області рятувальники навчають малюків правилам безпеки життєдіяльності

У Львівській області рятувальники навчають малюків правилам безпеки життєдіяльності

06.02.15 11:10 0 668
5 лютого львівські рятувальники навчали дітлахів дошкільних навчальних закладів № 96, №165 та № 33 міста Львова правилам безпеки життєдіяльності.

Дітлахам розповіли про правила безпеки в побуті та основні причини виникнення пожеж. Малюки поділилися своїми думками стосовно того, коли вогонь може бути другом, а коли – ворогом. Кожен ділився своїми роздумами та власними враженнями.

Окрім інформаційної бесіди, вихованці садочків практично відпрацювали порядок дій у випадку пожежі. Для цього рятувальники навчали малюків телефонувати до рятувальників за номером «101», та повторили інформацію, яку слід повідомити. Після цього, дітлахи спробували покинути умовно задимлене приміщення, прикриваючи при цьому органи дихання. Веселі руханки, лічилки, віршики викликали дітей загальний захват.

По завершенню лекцій, увесь персонал разом із дітками здійснили загальну евакуацію. На вулиці їх вже чекав пожежний автомобіль, та справжні рятувальники. Допитливій малечі розповіли про пожежне спорядження та оснащення рятувальників при виконанні реальних завдань.

Нагадаємо також, що від на Львівщині стартувала інформаційна кампанія з безпечної поведінки в умовах надзвичайної ситуації. Упродовж місяця, курсанти, волонтери та рятувальники спільно проводитимуть навчальні тренінги із старшокласниками та педагогічним персоналом навчальних закладів області. Їм розповідатимуть про безпечну поведінку в умовах бойових дій, при звучанні сигналу оповіщення, повідомленні про замінування чи виявленні підозрілих предметів.

Уважність рятує життя! Такою аксіомою повинні керуватися як діти, так і дорослі, у реальному житті аби не потрапити у біду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ