Житомирські правоохоронці затримали осіб,причетних до цинічного вбивства жінки

Житомирські правоохоронці затримали осіб,причетних до цинічного вбивства жінки

06.02.15 12:27 0 744
Тіло 50-річної житомирянки зі слідами насильницької смерті було виявлено в її квартирі у січні поточного року. Результатом проведених слідчо-розшукових дій оперативниками управління карного розшуку УМВС Житомирщини стало встановлення та затримання двох чоловіків, які заради наживи позбавили жінку життя. Досудове розслідування триває.

До Житомирського міськвідділу міліції зателефонувала жителька обласного центру, повідомивши про виявлення у сусідській квартирі тіла господині.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої побачили загиблу 50-річну мешканку у коридорі біля вхідних дверей. Під час огляду тіла правоохоронці зафіксували наявні тілесні ушкодження, які свідчили про насильницький характер смерті. Згодом судово-медична експертиза підтвердила, що жінка померла від механічної асфіксії.

Чоловік загиблої одразу вказав, що з шиї загиблої зник золотий ланцюжок та кулон. Із квартири також пропали й інші оригінальні ювелірні вироби із золота, виготовлення яких жінка спеціально замовляла, та гроші.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування правоохоронці розпочали проведення низки слідчо-розшукових заходів, направлених на встановлення усіх обставин тяжкого злочину та встановлення причетних до його вчинення осіб.

У ході роботи міліція розглядала декілька версій можливого розвитку подій. Зі свідчень сусідів було встановлено, що загибла займалася виготовленням самогону, проте не лише для власних потреб, а й вряди-годи приторговувала ним. Тож, найперше, що відпрацьовували оперативники, була специфічна «клієнтура», у числі якої міг бути вбивця. До такого висновку правоохоронці прийшли з огляду на те, що зловмисникам жінка відкрила двері через металевий ланцюжок, який був одразу ж зірваний.

Водночас правоохоронці з'ясовували коло осіб, з якими вбиту пов'язували тісніші, не випадкові, стосунки.

– Врешті серед опитуваних наші працівники натрапили на родича загиблої, який раніше вже мав проблеми із законом, а не так давно вкрав мобільник і у неї самої. За вчинення крадіжки він був засуджений і відбував покарання у місцях позбавлення волі. Під час розмови з ним з'ясувалося, що він обмовився про свою багату родичку одному з ув'язнених, який звільнився наприкінці минулого року, - розповів начальник управління карного розшуку УМВС Житомирщини Віктор Бугира.

Про останнього було відомо, що той є 32-річним жителем Хмельницької області і був засудженим за вчинення вбивства. Було також встановлено особу поплічника, яким виявився раніше судимий 26-річний житель Бердичівського району.

Обох чоловіків було затримано в порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Під час санкціонованого обшуку в орендованому у Житомирі житлі у хмельничанина виявили та вилучили викрадене з квартири убитої жінки золото.

Нині обом чоловікам оголошено про підозру та судом їм обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

За умисне вбивство з корисливих мотивів підозрюваним загрожує позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Вінниччина готується до ...

КОМЕНТАРІ