Чернівецькі міліціонери викрили студентів,котрі викрадали автівки

Чернівецькі міліціонери викрили студентів,котрі викрадали автівки

08.02.15 13:34 0 735
Замість того, аби навчатися, двоє товаришів крали автомобілі, розбирали їх на запчастини та продавали. Їхню злочинну діяльність припинили працівники Управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області.

У січня до правоохоронців звернулися троє буковинців, які повідомили, що їхні припарковані автомобілі біля будинків у місті Чернівці зникли.

За словами в.о. начальника УКР УМВС України в Чернівецькій області Миколи Лазорка, у цих випадках зловмисники незаконно заволодівали автомашинами марки «ВАЗ», які не були оснащені сигналізацією і до яких легко можна проникнути. Оперативники одразу почали пошуки зловмисників та зниклих авто. У результаті проведення низки оперативно-розшукових заходів, співробітникам карного розшуку вдалося вийти на слід автовикрадачів, а згодом їх спіймати. Крадені машини розбирали у гаражі одного із зловмисників.

Виявилось, що викрадали автомобілі двоє мешканців міста Чернівці, віком 17-18 років. Хлопці раніше не притягувались до кримінальної відповідальності та навчалися у одному із освітніх закладів обласного центру. Юнаки здобували фах автослюсара, тож добре розумілися на запчастинах до автомобілів.

Студенти встигли розібрати одну автівку та продати деякі автозапчастини на місцевому ринку. Два автомобілі працівники міліції вилучили.

Тепер дії парубків слідчі Першотравневого райвідділу міліції кваліфікують за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Хлопцям загрожує ув'язнення строком до восьми років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Слідство триває.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Призначено прокурора ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ