Майже 28 млн. грн. збору на обов’язкове державне пенсійне страхування сплатили вінничани у 2014 році

Майже 28 млн. грн. збору на обов’язкове державне пенсійне страхування сплатили вінничани у 2014 році

08.02.15 15:55 0 824
Майже 28 млн. грн.. сплатили вінничани у 2014 році до держбюджету України у вигляді збору на обов'язкове державне пенсійне страхування. Левову частку із зазначеної суми, 15 млн. 255 тис. грн., утримано при першій державній реєстрації легкових автомобілів в підрозділах Державтоінспекції МВС України. Ставка оподаткування становить від 3 до 5% в залежності від вартості автомобіля. Понад 11 млн. грн. було сплачено при укладанні договорів купівлі-продажу нерухомості. Ставка оподаткування – 1% від вартості нерухомості, яка зазначена у договорі. Ще 1 млн. 420 тис – надійшло у вигляді збору з торгівлі ювелірними виробами із золота , платини і дорогоцінного каміння. Даний збір стягувався у розмірі 5% від вартості дорогоцінного виробу.

Щодо сплати збору з операцій купівлі іноземної валюти в готівковій формі, який нині складає 2%, то його відслідковують переважно столичні органи Пенсійного фонду, оскільки більшість банків зареєстровано саме у Києві. У Вінниці працюють лише філії, – зазначила начальник відділу контрольно-перевірочної роботи управління Пенсійного фонду України в місті Вінниці Олена Декалюк.

– фахівці управління посилюють інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення та колективів підприємств Вінниці щодо змін, введених в дію з 1 січня 2015 року, до механізму збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарської діяльності.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Відбувся відеоміст між ...

КОМЕНТАРІ