Житомирські оперативники викрили двох студентів,які обкрадали відвідувачів спортивного центру

Житомирські оперативники викрили двох студентів,які обкрадали відвідувачів спортивного центру

08.02.15 15:32 0 791
Нині встановлено, що від дій хлопців потерпіли щонайменше п'ятеро житомирян, які займалися в оздоровчому закладі. Триває розслідування та встановлення інших можливих жертв крадіїв.

- Наприкінці грудня минулого року та на початку нинішнього до Житомирського МВ УМВС надійшло кілька звернень громадян про те, що у спортивному комплексі, де вони займалися, було викрадено їх речі та гроші, - повідомив заступник начальника відділу карного розшуку міськвідділу Олександр Черемісін. - Наші працівники розпочали низку заходів щодо встановлення та затримання зловмисника.

Усі заявники повідомляли, що виявляли крадіжку після того, як залишали особисті речі у шафках спеціально відведеного приміщення. Після занять, переодягаючись, дехто недораховувався грошей, інші – втратили ювелірні вироби.

Опитавши усіх потерпілих та персонал закладу, оперативники дійшли висновку, що до крадіжок може бути причетна особа, яка систематично буває у комплексі. Відтак, після кількох діб пильнування, вони й викрили «на гарячому» двох 19-річних хлопців, які саме намагалися поцупити чужі речі з відчиненої ними шафки.

- Обидва затриманих – житомиряни, з цілком пристойних родин, раніше не мали проблем із законом, навчаються у місцевих вишах, - повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока. – Вони зізнались, що крадіжки – справа їх рук, у хлопців вилучили частину викраденого. Пояснити, навіщо вони пішли на такі дії та, фактично, зіпсували собі майбутнє, хлопці не змогли.

Наразі встановлено, що парубки ходили на заняття у цей же спортклуб. Аби відчинити чужі шафки, зуміли виготовили «універсальний ключ», який і використовували, полюючи на цінні речі відвідувачів. Здобуті гроші хлопці витрачали на розваги.

Нині правоохоронцям відомо про 5 крадіжок, вчинених парубками. Втім триває встановлення й інших можливих потерпілих від їх дій, а тому оперативники просять житомирян, які втратили речі чи гроші за подібних обставин, звернутися до Житомирського міськвідділу міліції.

Відповідно до ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України за таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб передбачено покарання у вигляді арешту на строк від 3 до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Наталя Тимчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ