Відбувся відеоміст між Львовом і Херсоном щодо функціонування в режимі підвищеної готовності

Відбувся відеоміст між Львовом і Херсоном щодо функціонування в режимі підвищеної готовності

08.02.15 15:56 0 887
Начальник відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Львівській області Віталій Туровцев взяв участь в он-лайн інтернет-відеомості між Львовом і Херсоном на тему: «Режим підвищеної готовності: перші результати на Львівщині та Херсонщині?». Відбулася конференція у приміщенні Прес-клубу Львова, за участі директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації Олексія Титаренка, співзасновника ГО «Варта-1» Ігора Зінкевича, співкоординатора Центру безпеки міста Юрія Діля та радник Львівського міського голови Андрія Шевціва.

Під час відеомосту Віталій Туровцев розповів, ща на Херсонщині та Львівщині створено мобільні групи. За його словами, перед мобільними групами поставлено завдання не допустити захоплення стратегічно важливих об’єктів. «До мобільних груп потрапили представники МВС, ДСНС, ДАІ, газової служби, медики. Сюди також увійшли представники громадськості, які активно взаємодіють з держструктурами. Окрім того, всі виїзди та в’їзди до області посилено інженерною технікою – кранами, екскаваторами», – підкреслив керівник прес-служби.

Він також додав, що робота мобільних груп відбувається в тісній координації з диспетчерською службою регіону, і звернувся до мешканців регіону. «Якщо ви бачите підозрілих людей або знайшли невідомий пакунок чи пакет, негайно повідомте про це за телефоном довіри: 298-66-22 або 102 чи 101. Завдяки системі взаємного оповіщення вашу інформацію буде швидко перевірено», – наголосив Віталій Туровцев.

Зараз на Львівщині триває комісійне обстеження захисних споруд та їх підготовка для укриття населення на випадок надзвичайної ситуації. Упродовж останніх місяців на Львівщині привели до ладу 44 захисні споруди.

Директор департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА Олексій Титаренко розповів: «Під час перевірок ми виявили, що 338 захисних споруд не приведені до ладу. Тож нині триває робота з їх відновлення».

Окрім того, чиновник закцентував увагу на тому, що в усіх об’єктах соціального значення і масового скупчення людей – школах, лікарнях, підприємствах – проходять тренування з укриття населення. «Кожен громадянин має знати, що сирену вмикають не просто так, а задля привернення уваги. Через це важливо відразу увімкнути телевізор або налаштувати радіоприймач і прослухати інформаційне повідомлення», – пояснив він.

Нагадаємо, що з 27 січня на Львівщині задля захисту населення запровадили режим підвищеної готовності.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже 28 млн. грн. збору на ...
Наступна новина: У Луцьку підбили підсумки ...

КОМЕНТАРІ