Луцьк: «Книжкова школа для малят»

Луцьк: «Книжкова школа для малят»

08.02.15 12:47 0 741
Працівники центральної бібліотеки для дітей запросили до книгозбірні у «Книжкову школу для малят» вихованців дошкільного навчального закладу №27 м.Луцька, розпочавши новий навчальний рік у цікавій і корисній школі.

За час реалізації цього проекту, який започатковано минулого року, відбулося чимало цікавих зустрічей і занять, зокрема, - голосні читання оповідань, казок, віршів безпосередньо у дитячих садках; пересувні виставки книг для дітей; зустрічі дітей та письменників; презентації книг.

Для вихователів працівники книгозбірні організували майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки та розповіли про користь лялько-терапії у вихованні дітей. Відбувалися виступи бібліотечного лялькового театру «Соняшник», учасниками якого є і колишні вихованці садочків.

На перше цьогорічне заняття «Книжкової школи для малят» до бібліотеки завітали вихованці аж з трьох груп, але бібліотекарі успішно справилися з такою гамірливою аудиторією. Насамперед, дітей ознайомили з книгами для наймолодших. Працівник абонементу Вікторія Гут розповіла про правила поведінки у бібліотеці, а також коротку історію створення книг. Діти були у щирому здивуванні від незвичних за формою і змістом книг.

Далі учасники заходу відвідали читальний зал, де на їх чекало багато цікавинок. Бібліотекар Юлія Аркушин зацікавила дітей розповіддю про дитячі журнали «Маленький розумник», «Ангелятко», «Пізнайко», «Професор Крейда». Активність і кмітливість діти проявили під час казкової вікторини, яка демонструвалась на мультимедійному екрані.

На закінчення цього своєрідного заняття діти переглянули лялькову повчальну виставу «На чуже не зазіхай» про історію згуби маленької книжечки.

Працівники книгозбірні прагнуть, аби спілкування з книгами стало для дітей звичним і, що дуже важливо, приємним та улюбленим заняттям. А ще- переконати батьків в тому, що бібліотека може стати гарним партнером для успішного розвитку їхньої дитини, адже, як говорив мудрий вчитель Василь Сухомлинський, «Читання це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе”.

Управління культури міської ради (723426)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: 7 лютого на Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ