У Рівненській області рятувальники провели для дітей пізнавальну екскурсію в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення

У Рівненській області рятувальники провели для дітей пізнавальну екскурсію в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення

08.02.15 16:59 0 801
06 лютого на екскурсію до аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Рівненській області завітали учні 5-х та 7-х класів 19-ї та 24-ї загальноосвітніх шкіл обласного центру.

На початку зустрічі рятувальники розповіли школярам про пожежі та надзвичайні ситуації на території міста, а також випадки травмування дітей внаслідок цих подій.

Особлива увага школярів була зосереджена на дотриманні заходів безпеки при виявленні незнайомих підозрілих предметів, що можуть містити вибухівку. Для кращого закріплення даних навичок рятувальники продемонстрували школярам фотознімки замаскованих під іграшки, солодощі чи побутові речі, вибухонебезпечні предмети, які вдалося співробітникам Держслужби з НС вчасно виявити і знешкодити. Після цього рятувальники наочно продемонстрували присутнім як слід поводитися при виникненні в квартирі пожежі, та як діяти, щоб врятувати своє життя й допомогти близьким.

Далі діти отримали змогу ознайомитися з пожежно-рятувальною технікою. Хлопчики та дівчата з великою зацікавленістю розглядали пожежні автоцистерни та іншу спеціальну техніку, за допомогою яких щоденно здійснюється гасіння пожеж та порятунок людей в обласному центрі. З вуст дітей лунало багато питань з приводу застосування різноманітних технічних засобів та роботи рятувальників.

На згадку про візит до аварійно-рятувального загону кожному школяру було вручено яскраві листівки з основних тем безпечної життєдіяльності.

ГУ ДСНС України у рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Помста за отриманий ...
Наступна новина: На Тернопіллі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ