У Рівненській області 5 жителів с. Рокитне судитимуть за вчинення насильства щодо міліціонерів під час несення ними служби

У Рівненській області 5 жителів с. Рокитне судитимуть за вчинення насильства щодо міліціонерів під час несення ними служби

08.02.15 17:36 0 1205
Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 5 жителів с. Рокитне, які вчинили кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст.186 (грабіж, поєднаний із насильством), ч. 2 ст.28 ч.2 ст.345 (насильство щодо працівника правоохоронного органу, вчинене за попередньою змовою), ч. 1 ст.357 (викрадення офіційних документів) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ УМВС України в Рівненській області.

Встановлено, що у жовтні 2014 року два інспектори дорожньо-патрульної служби під час виконання службових обов'язків зафіксували факт порушення правил дорожнього руху у діях водія Б. в с. Рокитне Рокитнівського району Рівненської області. Однак останній, з метою уникнення можливої адміністративної відповідальності, та ще його 4 спільники (місцеві жителі), попередньо змовившись, застосували фізичне насильство стосовно вказаних працівників правоохоронного органу. Зокрема, вони умисно заподіяли міліціонерам тілесні ушкодження, що відносяться до категорії легких з короткочасним розладом здоров?я, а також викрали із службового автомобіля бланки протоколів та постанов про адміністративне правопорушення, відеореєстратор та мобільний телефон.

Судом обрано до обвинувачених запобіжний захід – домашній арешт. При цьому судами першої та апеляційної інстанцій залишено без задоволення клопотання прокуратури області про обрання останнім запобіжного заходу ? взяття під варту.

Згідно із законом кримінальна відповідальність за вчинення указаних злочинів передбачена у виді позбавлення волі на строк до 6 років.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Торік інтернет-шахраї ...

КОМЕНТАРІ