У Рівненській області за наполегливої позиції прокуратури відсторонено від посади начальника реєстраційної служби одного із районних управлінь юстиції та йому обрано цілодобовий домашній арешт

У Рівненській області за наполегливої позиції прокуратури відсторонено від посади начальника реєстраційної служби одного із районних управлінь юстиції та йому обрано цілодобовий домашній арешт

08.02.15 09:53 0 717
За принципової позиції прокуратури Рівненської області таки відсторонено посадовця від займаної посади у зв'язку із підозрою у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Так, ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду від 12.01.2015 задоволено клопотання прокуратури Рівненської області про відсторонення від посади начальника реєстраційної служби одного із районних управлінь юстиції в Рівненській області.

Однак, у подальшому вказану ухвалу апеляційний суд Рівненської області за скаргою підозрюваного скасував.

Не погодившись, із таким рішенням прокуратура Рівненської області знову ж таки звернулася до Рівненської міського суду з відповідним клопотанням.

Як результат ? ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду 03.02.2015 клопотання прокуратури Рівненської області задоволено повністю та підозрюваного у вчиненні корупційного злочину відсторонено від займаної посади.

Крім того, апеляційним судом Рівненської області за скаргою прокуратури скасовано ухвалу Рівненського міського суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді домашнього арешту в нічний час та ухвалено 02.02.2015 нове рішення, яким посадовцю обрано запобіжний захід ? цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, у грудні 2014 року начальника реєстраційної служби одного із районних управлінь юстиції в Рівненській області було затримано під час одержання неправомірної вигоди в сумі 3500 грн. за сприяння громадянину у державній реєстрації поза чергою речових прав на 7 земельних ділянок на території Рівненського району.

Наразі слідчі СУ УМВС України в області здійснюють у кримінальному провадженні досудове розслідування, яким процесуально керує прокуратура Рівненської області.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Аренда жилья в Монреале, ...

КОМЕНТАРІ