На Тернопіллі у лісовому масиві виявлено 98 боєприпасів часів Другої світової війни

На Тернопіллі у лісовому масиві виявлено 98 боєприпасів часів Другої світової війни

08.02.15 10:43 0 710
З 4 по 6 лютого в лісовому масиві Підгаєцького лісництва Бережанського ДЛМГ в урочище Буда Староміської сільської ради Підгаєцького району фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області обстежили територію, де місцевими мешканцями виявлено підозрілі предмети, зовні схожі на боєприпаси.

Всього під час пошукових робіт піротехніки ДСНС вилучили із землі 98 артилерійських бронебійних снарядів калібром 88 мм, німецького виробництва, часів Другої світової війни.

Роботи з виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів тривають. Всі небезпечні знахідки будуть знищені шляхом контрольованого підриву в спеціально визначеному безпечному місці.

Як було встановлено працівниками лісгоспу та міліції – першими на небезпечну знахідку натрапили невстановлені особи, що ймовірно займались пошуком металу для здачі на брухт. Вочевидь, вони збирались підірвати знайдені боєприпаси та зібрати рештки, адже снаряди були складовані в ямі та обкладені хмизом, на якому збереглись сліди підпалу. На щастя ці люди не встигли здійснити свій замисел. Враховуючи те, що неподалік розташовані житлові будинки – наслідки такого вчинку могли бути катастрофічними.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області застерігає:

Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмети, які зовні нагадують боєприпаси, або є підозрілими – не торкайтесь їх! Ні в якому разі не намагайтесь їх розібрати, або підпалити!

Про знахідку негайно повідомляйте рятувальникам, зателефонувавши за номером телефону «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ