Тернопільські міліціонери викрили шахрая,який обдурював людей,збираючи завдатки за вікна та двері

Тернопільські міліціонери викрили шахрая,який обдурював людей,збираючи завдатки за вікна та двері

08.02.15 09:07 0 760
Щонайменше десятьох жителів Кременеччини обшахраював на кілька десятків тисяч гривень 21-річний гастролер із Рівненської області. Спритний молодик обіцяв людям встановити пластикові вікна та двері, брав завдаток і зникав. Міліціонери шахрая розшукали, а краян, які могли потерпіти від його дій, просять негайно повідомляти про це.

Потенційним клієнтам зловмисник представлявся працівником фірми, яка спеціалізується на встановленні металопластикових вікон і дверей. Та, як з'ясували кременецькі правоохоронці, підприємство виявилося фіктивним, а спритник, хоч і зареєстрований як приватний підприємець, жодних відрахувань до державної казни не здійснював.

З тих, хто спокусився на пропозицію поміняти дерев'яні вікна на металопластикові, махляр брав чималенький завдаток, натомість видавав квитанцію й обіцяв за два-три тижні привезти й встановити металопластикові конструкції. Однак ні самого продавця-консультанта, ні обіцяних вікон люди так і не дочекалися. Відтак до Кременецького райвідділу міліції почали надходити заяви від ошуканих краян, які віддали шахраєві хто тисячу, а хто й вісім тисяч гривень.

- Наразі нам відомо про десять таких фактів, однак маємо підозру, що потерпілих може бути більше, - повідомив начальник Кеременецького райвідділу міліції Володимир Галевич. – Громадян, які могли стати жертвами цього шахрая, просимо звертатися за телефонами у Кременці: (код 03546) 2-22-45, 2-19-36.

Вразив міліціонерів цинізм молодого шахрая. Одну зі своїх жертв – 80-річну пенсіонерку, він посеред зими взагалі залишив із наскрізною діркою в стіні. Взявши у пенсіонерки завдаток, він зняв стару віконну раму й пообіцяв за декілька годин повернутися із сучасним склопакетом, однак тільки його і бачили.

Пройдисвітові міліціонери інкримінують частину 2 статті 190 Кримінального кодексу України - шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому. Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: заступник ...
Наступна новина: На Рівненщині керівника ...

КОМЕНТАРІ