Житомирські правоохоронці затримали нічного автоугонщика

Житомирські правоохоронці затримали нічного автоугонщика

08.02.15 14:10 0 742
До районного відділу міліції звернувся житель одного із сіл із заявою про викрадення авто. Міліціонери того ж дня розшукали угнаний транспортний засіб, а уже за кілька годин з'ясували й причетних до цього осіб. Проводиться досудове розслідування.

Заявник, 41-річний житель с. Старосілець, повідомив правоохоронцям, що звечора його ВАЗівка стояла поблизу будинку у дворі, а уже вранці автомобіля не було. Підозрілим видалося чоловікові й знаходження ключів від замка запалення, мовляв, клав їх в одному місці, а знайшов зовсім в іншому.

Уважно вислухавши потерпілого, оперативники поцікавились, чи бува ніхто сторонній не з'являвся минулого дня на подвір'ї. Чоловік пригадав, що напередодні у нього були гості – двоє місцевих парубків заходили на вечерю, втім, коли саме ті пішли, не пам'ятає, оскільки заснув.

Тим часом інспектори ДАІ, отримавши інформацію про угнаний автомобіль, уже розпочали його пошук. Візуально обстеживши сільські вулиці та прилеглу територію, правоохоронці рухались польовою дорогою, коли побачили покинутий транспортний засіб. Як згодом з'ясувалось, невідомі угонщики катались, допоки в баку було пальне: на місці, де воно скінчилось, машину й залишили, а в село повернулись уже пішки.

За кілька годин міліціонери відшукали і транспортний засіб, і причетних до його угону осіб. Відтворюючи події того вечора, оперативники встановили, що один із запізнілих гостей заявника, дочекавшись, допоки господар засне, взяв у нього ключі від ВАЗівки й, спокійно завівши машину, гайнув селом.

19-річний хлопець розповів правоохоронцям про свої нічні мандри та про те, що викрадені ключі потім підкинув назад господареві. Хоч катався не один, проте за накоєне доведеться відповідати, певно, самому.

Нині за цим фактом проводиться досудове розслідування за ч.1 ст. 289 Кримінального Кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). Хлопцеві може загрожувати покарання як у вигляді штрафу (від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), так і обмеження волі на строк від 3 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Коростишівського РВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: У Житомирському районі не ...

КОМЕНТАРІ