Івано-Франківська область: на Бурштинській ТЕС пройшли тактико-спеціальні навчання

Івано-Франківська область: на Бурштинській ТЕС пройшли тактико-спеціальні навчання

08.02.15 10:49 0 773
На території області нараховується 518 потенційно небезпечних об’єктів, серед яких є і найпотужніша на західній Україні теплова електростанція - Бурштинська ТЕС. Безперебійна робота станції вимагає суворого дотримання персоналом об’єкту правил пожежної безпеки в процесі виробництва та підвищеної уваги з боку пожежно-рятувальної служби. Саме з метою перевірки боєздатності підрозділів пожежно-рятувальної служби, взаємодії служби ДСНС та служб об’єкту у випадку виникнення надзвичайної ситуації минулого тижня на Бурштинській ТЕС під керівництвом заступника начальника Управління ДСНС в області з реагування на надзвичайні ситуації підполковника служби цивільного захисту Віталія Степановича Федунківа пройшли тактико-спеціальні навчання.

Цей показовий захід продемонстрував прийоми і способи організації управління підрозділами під час гасіння пожежі, рівень готовності рятувальників Галицького гарнізону до дій за призначенням при ліквідації пожеж і аварій у складних умовах, вдосконалення тактичного мислення та практичних навичок начальницького складу в керівництві оперативними діями, боєготовність основної та спеціальної техніки підрозділів, які залучаються для гасіння пожеж згідно плану взаємодії.

За тактичним задумом навчань, при проведенні ремонтних вогневих робіт на крівлі мазутного резервуара № 4 на мазутному господарстві № 2 виникло загорання і вогонь почав швидко поширюватись по круговій.

Черговий персонал повідомляє про пожежу державну пожежно-рятувальну частину № 18 та начальника зміни теплової електростанції. Дається команда припинити заповнення палаючого резервуара та відкачати з нього мазут, простежити, чи спрацювала система автоматичного пожежогасіння. Повідомляється керівництво об’єкту. Працівники теплоелектростанції зустрічають пожежно-рятувальні підрозділи.

Рятувальники ДПРЧ-18, котрі прибули на місце події, проводять розвідку пожежі та підтверджують підвищений номер виклику.

До місця пожежі прибувають додаткові сили та засоби, організовується об’єктовий штаб пожежогасіння всіх служб. Обслуговуючий персонал цеху перекачує мазут у сусідні резервуари.

Тим часом на пожежу умовно викликаються пожежні підрозділи Калуського і Рогатинського гарнізонів, проводиться розгортання сил та засобів для проведення пінної атаки.

Проводиться пінна атака – пожежу погашено.

Як правило, після відпрацьованих дій з особовим складом пожежно-рятувальної служби проводиться розбір навчань, оцінюється правильність дій вогнеборців та працівників об’єкту у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

Підводячи підсумки проведених тактико-спеціальних навчань, і рятувальники, і працівники об’єкту були одностайними у важливості та необхідності проведення таких спільних тренувань.

Того ж дня заступник начальника Управління ДСНС в області з реагування на надзвичайні ситуації підполковник служби цивільного захисту Віталій Степанович Федунків перевірив готовність мобільної оперативної групи Галицького району та міста Бурштин до дій за призначенням.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у лісовому ...
Наступна новина: На Закарпатті завершено ...

КОМЕНТАРІ