В Івано-Франківську міліціонери затримали львів'ян,котрі займалися "телефонними розводами"

В Івано-Франківську міліціонери затримали львів'ян,котрі займалися "телефонними розводами"

08.02.15 15:42 0 693
У першому випадку аферист зателефонував мешканці Івано-Франківська та повідомив, що її син потрапив у небезпеку, що може оминути, але слід віддати півтори тисячі гривень. Інший лиходій представлявся жертвам працівником міліції й пропонував своє «сприяння» у вирішенні різних проблем правового характеру.

На цих мешканців сусідньої Львівської області притягують до кримінальної відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень – шахрайство.

Четвертого лютого 86-річній жительці Івано-Франківська зателефонував невідомий і повідомив про те, що син пенсіонерки перебуває в небезпеці. Аферист одразу ж запропонував допомогу, мовляв, прийде молодий чоловік, котрому потрібно віддати півтори тисячі гривень і син буде врятований.

У цьому лиходійському плані, безумовно, домінує гра на емоціях потерпілої. Тут головне завдання шахрая – викликати стресовий стан людини. Всім відомо, що людина, переживаючи за безпеку близьких чи знайомих, готова на все, лише б їм допомогти. Але, на щастя, жінка не розгубилася та звернулася за допомогою до правоохоронців. Працівники міліції затримали кур'єра при отриманні коштів. Тепер 32-річного жителя Львівської області притягують до кримінальної відповідальності за шахрайство.

Напередодні міліціонери затримали в Івано-Франківську ще одного телефонного афериста зі Львівщини, котрий представлявся жертвам працівником міліції й пропонував свої послуги у вирішенні проблем правового характеру.

Однак, незважаючи на постійні застереження міліції, все ж трапляються випадки, коли громадяни таки вірять пройдисвітам та віддають їм свої заощадження. Цьому значно сприяє те, що зловмисники телефонують у передранкову пору, коли людина зі сну не може адекватно оцінити ситуацію, що відбувається і погоджується на будь-які умови, аби допомогти рідній людині. За кожним з фактів працівниками міліції розслідуються кримінальні провадження, водночас міліціонери попереджають громадян про небезпеку та просять бути обачними і обережними.

Оксана Струк,

Івано-Франківський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Шахраї "кинули" ...

КОМЕНТАРІ