Буковина: рятувальники зустріли сім’ю з міста Авдіївки Донецької області

Буковина: рятувальники зустріли сім’ю з міста Авдіївки Донецької області

10.02.15 10:18 0 701
Рятувальники Управління ДСНС України у Чернівецькій області продовжують надавати допомогу вимушеним переселенцям, що прибувають для тимчасового проживання у Чернівецьку область. Так, 9 лютого вранці на залізничний вокзал у Чернівцях рятувальники зустріли поїзд «Київ-Чернівці», де прибула мати із чотирма малолітніми дітьми з міста Авдіївки Донецької області. Переселенців доправитися до Регіонального штабу Чернівецької області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції. Там на переселенців чекали практичний психолог Управління ДСНС та волонтери.

Спочатку, для того, щоб дізнатися про емоційний стан дітей, рятувальники провели для них арт-терапію, вивчивши малюнки малечі психологи поспілкувалися із дітьми, допомогли їм відволіктися від пережитих негативних емоцій. По закінченню необхідної консультаційної допомоги, рятувальники зареєстрували їх для надання допомоги в подальшому та надали людям продукти харчування та речі першої необхідності. В подальшому рятувальники допомогли переселенцям дістатися місця їх проживання у Герцаївському районі.

Загалом за минулий тиждень для проживання на території Чернівецькій області прибуло 38 мешканців Дебальцево та Авдіївки Донецької області, з них 10 дітей.

На даний час в області всього перебуває 1977 вимушених переселенців. Всю допомогу для переселенців координує Регіональний штаб Чернівецької області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ