Буковина: продовжуються заходи щодо організації вивозу людей із небезпечних районів та відновлення життєзабезпечення населених пунктів Донецької та Луганської областей

Буковина: продовжуються заходи щодо організації вивозу людей із небезпечних районів та відновлення життєзабезпечення населених пунктів Донецької та Луганської областей

10.02.15 10:05 0 696
У містах Донецької та Луганської областей, що протягом останніх днів піддаються постійному обстрілу з боку терористів, продовжуються заходи щодо організації вивозу людей із небезпечних районів, надання гуманітарної допомоги та проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Донецька область

Станом на 8 лютого в містах Авдіївка та Дебальцеве відсутнє централізоване водо-, тепло- та електропостачання.

За вчорашній день, 8 лютого, з Дебальцеве та поруч розташованих населених пунктів (Новогригорівка, Комуна, Миронівське, Красний пахар, Чернухіно) організоване переміщення громадян не здійснювалось у зв’язку з активними бойовими діями.

Заплановані для проведення евакуації автомобілі КрАЗ та автобуси, до вказаних населених пунктів не були недопущені силами антитерористичної операції.

Проте, протягом доби, до транзитних пунктів зустрічі громадян, які були розгорнуті ДСНС України на залізничних вокзалах міст Слов’янськ та Костянтинівка, звернулось та зареєструвалось 427 людей, з них 29 дітей, які самостійно залишили населенні пункти області, що піддаються обстрілу.

Загалом, починаючи з 28 січня, з міст Авдіївка, Світлодарськ, Дебальцеве та поруч розташованих населених пунктів вивезено близько 5 тисяч людей, з який близько тисячі дітей.

У тому числі, броньованими автомобілями «КрАЗ» всього вивезено 142 особи, з них 20 дітей.

Продовжується робота щодо доставки гуманітарної допомоги населенню до міст Авдіївка, Дебальцеве та Родинське.

За останні дні до міста Дебальцеве доставлено: 9,5 тон будівельних матеріалів, 40 літрів гасу, 650 ковдр, по 100 штук подушок та матраців, 2 польові кухні, 55 тон питної води, близько 6,5 тон продуктів харчування, 6 ящиків свічок, 11 генераторів та 30 печей на твердому палеві.

До міста Авдіївка доставлено: 5 тисяч метрів кв. поліетиленової плівки, 8 генераторів для освітлення, 30 буржуйок, 250 ковдр та 70 матраців.

Особам, які самостійно виїхали з міста Авдіївка до міста Родинське відправлено: 600 літрів питної води, 60 ковдр, 58 гігієнічних наборів, 15 продовольчих наборів та 100 кілограм м’ясних та рибних консерв.

Надано допомогу від Червоного Хреста до Артемівської міської лікарні: доставлено медикаменти, перев’язочні матеріали а також інвалідні візки.

До проведення аварійно-рятувальних робіт, заходів з доставки обладнання та майна, вивезення людей з міст Авдіївка, Дебальцеве, Світлодарськ, Родинське та забезпечення роботи транзитних пунктів було залучено 187 осіб та 34 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС - 120 осіб особового складу та 28 одиниць техніки.

У місті Маріуполь продовжується проведення комплексу аварійно-відновлювальних робіт. За вчорашній день у місті проводились роботи по відновленню розбитих вікон в дитячому садку №160, №47 та ЗОШ №5, а також в 15 приватних житлових будинках по провулку Ландшафтний. Всього засклили 56 вікон загальною площею близько 45 квадратних метрів. До проведення аварійно-рятувальних робіт, заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у місті було залучено 194 особи та 3 одиниці техніки, в основному роботи проводилися

Луганська область

У Луганській області залишилається без електропостачання 19 населених пунктів, без газопостачання – 6, без водопостачання – 8.

З початку проведення евакуаційних заходів, з районів бойових дій силами Державної служби з надзвичайних ситуацій і волонтерських організацій вивезено 690 осіб, 184 дитини та 92 особи які не можуть самостійно пересуватись.

Вчора Старобільським територіальним підрозділом ДСНС та спеціальним підрозділом МВС була сформована колона для переміщення з селища міського типу Чорнухине персоналу установи виконання покарань з членами сімей та спецконтингенту. Їх передбачалося доставити на бронетехніці до міста Дебальцеве, однак через інтенсивний обстріл колона була змушена повернутися до м Артемівськ.

Доставлено 10 тон гуманітарного вантажу в селище Трьохізбенка. В основному це – продукти харчування, питна вода, засоби гігієни, поліетиленова плівка, ковдри та свічки.

Тимчасово переміщеним особам органи соціального захисту надають грошові виплати, а благодійні організації забезпечують гуманітарною допомогою.

Ведеться постійний моніторинг можливості проведення аварійно-відновлювальних робіт. У перервах між обстрілами вдалося відновити газопостачання міста Щастя, селищ Передільське, Геївка і Петрівка, водопостачання міст Гірське, Золоте і частково міста Попасна.

З повагою,

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже 2 тисячі лучан ...
Наступна новина: Макаревич написав нову ...

КОМЕНТАРІ