На Вінничині на робочій зустрічі представників обласної ради національно-культурних товариств обговорили можливі варіанти надання допомоги постраждалим солдатам з АТО та переселенцям (+фото)

На Вінничині на робочій зустрічі представників обласної ради національно-культурних товариств обговорили можливі варіанти надання допомоги постраждалим солдатам з АТО та переселенцям (+фото)

10.02.15 11:22 0 678
За ініціативи керівництва управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації 5 лютого відбулась робоча зустріч представників обласної ради національно-культурних товариств. Про те, як допомогти постраждалим солдатам з АТО та переселенцям з Криму і східних територій держави радились голови єврейських, польських, білоруського та грузинського товариств у приміщенні Благодійного єврейського фонду «Хесед Емуна».

У атмосфері повного розуміння та єдності, так як притаманно великій родині, у спільний дім якої прийшла біда, пропонували можливі варіанти надання допомоги пораненим та сім'ям загиблих бійців, що виконували свій патріотичний обов'язок під час антитерористичний операції на сході країні. Також було піднято питання про інтегрування та залучення до культурно-мистецького життя міжнаціональних спільнот області кримських татар, які вимушені були переселитись до Вінницької області на початку 2014 року у зв?язку з анексією Криму.

Спільним було й рішення про організацію етноконцертів під гаслом «Україна єдина!» для поранених бійців у Вінницькому госпіталі та Гайсинському військовому пункту для бійців, які проходять військову перепідготовку, а також надання благодійної допомоги сім'ям загиблих.

«Ми всі є єдиною великою родиною і всіх нас об'єднує одна батьківщина – Україна», – таким був головний висновок зустрічі в «Хесед Ємуні». Кожний, не залежно від того чи він є грузином, білорусом, поляком чи євреєм прагне надати посильну допомогу тим, хто захищає незалежність та мирне життя на Україні, можливість всім її представникам різних етносів вільно розмовляти рідною мовою, збагачувати та зберігати культурні цінності, передаючи їх з покоління до покоління.



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Лос-Анджелесі вручили ...

КОМЕНТАРІ