В Житомирській області рятувальники вилучили тіло чоловіка із замерзлої водойми

В Житомирській області рятувальники вилучили тіло чоловіка із замерзлої водойми

10.02.15 10:48 0 617
8 лютого о 14:50 до рятувальників 25-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Попільня від мешканців села Турбівка надійшло повідомлення про те, що в їхньому сільському ставку, під кригою, виявлено тіло людини. По прибуттю до місця виклику бійці ДСНС за допомогою гумогового човна дісталися до місця пролому, металевим багром продовбали кригу та вилучили тіло із крижаної пастки. Загиблим виявився 60-ти річний місцевий мешканець. Ймовірно, чоловік аби скоротити шлях переходив водойму та провалився під кригу. Остаточні обставини, що призвели до трагедії, наразі з’ясовуються.

Шановні громадяни! Виходячи на замерзлу водойму, візьміть із собою палицю, щоб перевіряти міцність льоду. Ні в якому разі не перевіряйте його ударом ноги. Перші кроки потрібно робити, не відриваючи підошви від поверхні криги. Заздалегідь роздивіться чи немає навколо підозрілих місць, а саме: лід може бути крихким (тонким) біля стоку води (наприклад із ферми або фабрики), поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де водорості вмерзли у кригу. Обминайте ділянки вкриті товстим шаром снігу. Значно тонший лід у місцях швидкої течії і там, де одна водойма впадає в іншу – більшу.

Якщо ж ви провалилися під лід, потрібно широко розкинути руки по краям льодового пролому, щоб спертися передпліччями й плечима на кригу та утриматися від занурення з головою. Дійте рішуче і не лякайтеся.

Якщо ж на ваших очах на льоду провалилася людина, негайно крикніть, що йдете на допомогу. Наближатися до ополонки можна лише повзучи, широко розкинувши руки. Буде краще, якщо ви можете підкласти під себе лижі, дошку, фанеру, щоб збільшити площу опори і повзти на них. До самого краю підповзати не можна, інакше у воді опиняться вже двоє.

Потурбуйтеся про свою безпеку заздалегідь. І пам’ятайте, відповідальність рятує життя!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ