На Хмельниччині підготовка та навчання військовослужбовців,призваних під час четвертої хвилі мобілізації,знаходиться під громадським контролем

На Хмельниччині підготовка та навчання військовослужбовців,призваних під час четвертої хвилі мобілізації,знаходиться під громадським контролем

10.02.15 13:52 0 638
На базі 184 Навчального центру Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного триває активна підготовка й навчання військовослужбовців, призваних в межах четвертої хвилі мобілізації. Особливістю цього набору військовозобов'язаних до українського війська є прискіплива увага громадськості до вишколу та життєзабезпечення майбутніх захисників Батьківщини, які боронитимуть суверенітет нашої держави на Сході країни.

Представники засобів масової інформації проінспектували полігонну базу та ознайомилися з умовами навчання й проживання бійців. Зокрема, під час відвідування одного із наметових містечок журналісти ознайомилися із соціально-побутовою інфраструктурою, організацією харчування та дозвілля особового складу. Склалося так, що візит журналістів збігся із візитом волонтерів Львівщини, Волині та Хмельниччини, які доставили воїнам харчові продукти та першу частину із запланованої тритисячної партії спальних мішків.

Начальник Академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук щиро подякував волонтерам за їхню постійну турботу про військових: «Не шкодуючи ні свого часу, ні здоров'я, ні грошей волонтери та інші численні небайдужі патріоти постійно допомагають Українському війську. Саме у такому поєднанні армії і народу, на мою думку, і полягає запорука нашої козацької звитяги».

Журналісти та волонтери побували й у навчальних класах, на ділянках військового стрільбища вони дізналися про особливості підготовки снайперів та вогнеметників, відвідали заняття груп із рукопашного бою.

Надзвичайно зацікавили їх заняття, що відбувалися на танкодромі, де механіки-водії БМП відновлювали свої навички у водінні бойових броньованих машин. За словами керівників занять, вони надзвичайно задоволені рівнем підготовки своїх підопічних, адже переважна більшість з них має практичний досвід водіння, набутий під час служби в армійських лавах. Також представники громадськості відвідали навчально-тренувальний комплекс «Немирів», де з військовими, які мають артилерійські спеціальності, відбувалися заняття із бойової підготовки. Зокрема, вони наочного побачили, як готуються розрахунки реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», гаубиць Д-30, мінометів 2С12 «Сани».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Тернополі розпорядження ...

КОМЕНТАРІ