На Хмельниччині правоохоронці розшукують зловмисника,який ошукав 80-річну пенсіонерку на 15 тисяч гривень

На Хмельниччині правоохоронці розшукують зловмисника,який ошукав 80-річну пенсіонерку на 15 тисяч гривень

10.02.15 14:24 0 669
На жаль, незважаючи на активну профілактичну роботу, яку проводять працівники міліції, літні подоляни продовжують потерпати від шахраїв, які представляються правоохоронцями і вимагають у своїх жертв чималі суми за нібито звільнення близьких від кримінальної відповідальності. Потерпілі виправдовують свою довірливість: мовляв, так, чули, але не думали, що таке може статися з нами.

Так, нещодавно до 80-річної жительки одного із сіл Славутського району зателефонував невідомий чоловік, представився працівником міліції та повідомив, що її син скоїв ДТП, і щоб залагодити це «питання», необхідно 5 тисяч гривень, які старенька повинна була передати водієві таксі.

Стурбована матір одразу ж погодилась на умови шахрая, зібрала гроші та передала їх водієві автомобіля, який під'їхав за деякий час після дзвінка. Але, на диво, через декілька хвилин автомобіль повернувся і водій віддав гроші старенькій. Таксист сказав, що це якась підозріла ситуація, і він не хоче бути учасником злочинної схеми.

Але через 20 хвилин до пенсіонерки знову зателефонував шахрай і повідомив, що якщо вона не передасть тепер уже 15 тисяч гривень, то її син сяде у в'язницю надовго. І потерпіла знову погодилась. Цього разу автомобіль, який під'їхав за грішми, уже не повертався, і всі заощадження пенсіонерки потрапили до рук шахраїв.

Коли ж потерпіла зателефонувала до сина і дізналася, що з ним усе гаразд, одразу ж звернулася із заявою до Славутського райвідділу міліції. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України і наразі працюють над встановленням особи зловмисника.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ