З бюджету Львівщини дадуть 350 тис. грн на фестиваль «Сурми звитяги»

З бюджету Львівщини дадуть 350 тис. грн на фестиваль «Сурми звитяги»

10.02.15 10:37 0 629
Підтримати проведення у 2015 році дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги» вирішили депутати обласної ради під час засідання постійної комісії з питань освіти і науки, яке відбулось 9 лютого.

Про це інформує прес-служба Львівської облради.

Як повідомляється, відповідний лист про фінансову підтримку фестивалю «Сурми звитяги» до обласної ради скерувала однойменна громадська організація. У своєму листі директор ГО «Сурми звитяги» В. Степанишин зазначає: «Дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» має на меті широко пропагувати серед дітей та юнацтва кращі зразки мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу у ХХ столітті, вивчати пісенну спадщину Українських Січових Стрільців, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії, сучасної української молодіжної патріотичної пісні, що звучала під час Революції на граніті, на Помаранчевому та Євромайдані, Революції Гідності».

Як зазначає організатор, у 2015 році відбіркові тури ХVI фестивалю будуть проходити у містах, районах, областях України та громадах діаспори у період 14 – 31 жовтня, обласний фінальний тур проходитиме у Львові 16 – 17 листопада, гала-концерт переможців та гостей фестивалю відбудеться у Львові 1 грудня 2015 року.

За оцінкою організаторів, цього року у фестивалі візьмуть участь понад 12 тисяч талановитих дітей. Бюджет фестивалю «Сурми звитяги» у 2015 році становить 350 тис. грн.

Зважаючи на престиж фестивалю в Україні та за її межами, а також важливість патріотичного виховання українських дітей та молоді, комісія з питань освіти та науки висловила підтримку організаторам та скерувала їхнього листа на розгляд бюджетної комісії обласної ради з проханням вишукати кошти для фінансування патріотичного фестивалю у 2015 році.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Працює Консультаційний ...

КОМЕНТАРІ