У Львові українсько-польський дует допоможе по-новому відчути класичну музику

У Львові українсько-польський дует допоможе по-новому відчути класичну музику

10.02.15 11:37 0 665
У суботу, 14 лютого, о 19:00 у Львові у Будинку органної та камерної музики, що на вул. Степана Бандери, 8, відбудеться концерт Barvinsky Duo. Вхід на концерт вільний.

Про це повідомили організатори концерту.

Barvinsky Duo – унікальне явище в інструментальному виконанні двох країн України і Польщі – на межі східної та західної Європи.

Віолончеліст Тарас Менцінський та піаністка Анна Стемпін-Ясновська утворили дует з метою популяризації польської та української музики в своїх країнах та за кордоном. Своїм виконанням творів для віолончелі і фортепіано Ф. Шопена та В. Барвінського – геніальних композиторів та віртуозних піаністів – дует підкреслює значну близькість музичного розвитку культур польського та українського народів.

Очевидно, і віолончеліст Тарас Менцінський і піаністка Анна Стемпін-Ясновська провадять свою незалежну сольну концертну діяльність, виступаючи з власними проектами. Але потреба в музично-філософському діалозі спонукала їх до спільного музикування. Вони звернулись до вершин камерної музичної літератури, і знайшли в них відображення своїх творчих естетичних пошуків.

«Витонченість, взаєморозуміння спільності камерної ансамблевої гри вимагає від цих музикантів, коли вони грають разом, гармонійно поєднати їх індивідуальну, сольну виразність. Це змістовне та експресивне злиття дозволяє по-новому відчути традиційне і водночас модерне трактування Ф. Шопена, В. Барвінського, Р. Шумана, Л. ван Бетховена, С. Рахманінова та інших», – зазначають організатори.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатців нагороджено ...
Наступна новина: На Вінничині прокуратура ...

КОМЕНТАРІ