Порошенко має позбутися підприємств у Росії,– опитування «Вільного мікрофона»

Порошенко має позбутися підприємств у Росії,– опитування «Вільного мікрофона»

10.02.15 11:50 0 689
Президент України Петро Порошенко повинен позбутися свого бізнесу у Росії, – на цьому наголошували практично всі учасники народного проекту «Вільний мікрофон» на телеканалі ZIK. Президент України Петро Порошенко. Фото: Роман Балук/ZIK

Зокрема, під час знімання програми 7 лютого, у традиційній рубриці «Питання тижня», жителі Західної України і Києва ділилися своїми думками щодо того, чи варто Президентові закрити свій завод на території країни-агресора, тобто у Російській Федерації.

Так, частина народних ораторів нагадували про передвиборчу обіцянку Петра Порошенка – у разі обрання Президентом України продати свій бізнес і повністю зосередитися на управлінні країною.

«Якщо влада не виконуватиме своїх обіцянок, то врешті дискредитує себе», – наголосив учасник проекту у Тернополі.

«Він же ж хороший бізнесмен, думаю, через це багато хто голосував за нього. Люди сподіваються, що він зможе вирішити економічні проблеми країни. Але час займатися країною, а не своїм бізнесом».

«По-перше, Президент обіцяв, що віддасть свій бізнес і виконуватиме свої президентські обов‘язки. Насправді не так принципово: має Порошенко бізнес чи ні, головне, щоб це не заважало йому проводити реформи».

Утім таких поміркованих думок було небагато. Якщо на ведення бізнесу в Україні Президентом люди справді готові не надто зважати, то існування заводу у Росії, на думку народних ораторів, – це аморально, абсурдно і не відповідає здоровому глузду.

«Президентові потрібно знайти у собі сили, мужність і закрити свій завод в країні, яка є агресором для України. Російські військові воюють на нашій території, російська техніка вбиває наших солдат», – наголосив мешканець Ужгорода.

«Уявіть собі ситуацію, щоб у Сталіна був завод із виробництва смоктальних цукерок «Пєтушок», і він продав ці «Пєтушкі» Гітлеру чи Гебельсу», ­провів аналогії рівнянин.

Окрім того, учасники «Вільного мікрофону» звертали увагу і на економічний аспект. Мовляв, підприємство Порошенка в Росії – це додаткові гроші в годівницю агресора.

«Завод на території країни-агресора приносить дохід Росії у вигляді податків. Це неприпустимо, – безапеляційно заявила жінка в Ужгороді. ­ Під час війни потрібно припинити будь-які стосунки з країною-агресором, а не годувати її».

Більше думок українців щодо бізнесу Президента України в Росії можна почути щовечора на телеканалі ZIK у спеціальних випусках народного проекту «Вільний мікрофон» – «Питання тижня». Поточні випуски програми дивіться щодня і щогодини у денний та вечірній час.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Переконлива перемога на ...

КОМЕНТАРІ