Міністерство культури хоче створити музей Майданів

Міністерство культури хоче створити музей Майданів

10.02.15 14:07 0 660
Міністерство культури планує створити музейний комплекс, присвячений Революції гідності, до річниці трагічних подій на Майдані 18-20 лютого.

Про це на брифінгу повідомив віце-прем’єр-міністр-міністр культури В’ячеслав Кириленко. З його слів, цю ідею затвердили на засіданні Міністерства культури в четвер.

«Це буде музей Майданів, подій 1990, 2004 і 2014 років, коли наш народ боровся за свою волю й незалежність», – повідомив він.

Комплекс складатиметься з безпосередньо музею й меморіальної зони.

Під музей планується обладнати Міжнародний центр культури й мистецтв, також відомий як Жовтневий палац.

Кириленко зазначив, що спочатку музей планувався в будівлі Українського дому, але від ідеї відмовилися через його «тоталітарну обстановку».

Проблемою в створенні комплексу Кириленко назвав незгоду Федерації профспілок як власників Жовтневого палацу віддати будівлю під музей.

«Цю проблему необхідно вирішити на законодавчому рівні, тому депутати п’ятьох фракцій уже запропонували підготувати законопроект про необхідність облаштування такого знакового музею», – сказав він.

Кириленко вважає необхідним вирішити питання в найближчий термін через повагу до пам’яті героїв, повідомляє «Рідна країна».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Львівщини ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ