У Львові правоохоронці практикувалися знешкоджувати злочинців

У Львові правоохоронці практикувалися знешкоджувати злочинців

10.02.15 14:23 0 710
6 лютого, на базі тренінгового центру ГУМВС України у Львівській області, відбулись тренування та практичні навчання, під час яких працівники ОВС Львівщини, у максимально наближених до реальних умовах, відпрацьовували навички поводження з вогнепальною зброєю, спеціальними засобами та прийоми рукопашного бою.

Навчання організовані працівниками Управлінням кадрового забезпечення ГУМВС України у Львівській області і проводились за дорученням МВС України у зв'язку з підвищенням рівня терористичної загрози в Україні. До проведення практичних занять були залучені інспектори тренінгового центру, а також викладачі кафедр тактико-спеціальної та фізичної підготовки Львівського Державного університету внутрішніх справ.

Правоохоронці з усіх райвідділів міліції Львова, кадрового апарату Львівського міського управління міліції, а також інспектори ДАІ навчались правильно проникати у приміщення (квартиру), знешкоджувати озброєних злочинців, відслідковувати розтяжки та відпрацьовували прийоми рукопашного бою.

«Ми проводили навчання в умовах, максимально наближених до реальних. Для цього ми відтворили звичайну квартиру, інструктори виступали в ролі злочинців і були озброєні холодною та вогнепальною зброєю. А завданням для міліціонерів було правильно проникнути у приміщення і знешкодити злочинця. При цьому ми імітували розтяжки з гранатами, які теж треба було помітити», - розповів старший інспектор тренінгового центру майор міліції Володимир Савка.

Оскільки про місце встановлення розтяжок інструктори нікого не попереджали, дехто з правоохоронців їх не помітив, проте: «Навчання для того і проводяться, щоб навчити міліціонерів виявляти такі речі та правильно з ними поводитись», - зазначив Володимир Савка.

Правоохоронці, котрі проходили курс навчання, окрім проникнення в умовну квартиру, також здавали нормативи зі стрільби з пістолета в тирі та відпрацьовували з інструкторами прийоми рукопашного бою.

«Такі заняття проводити необхідно, особливо за теперішніх умов, коли на сході України проводиться антитерористична операція, а у деяких містах відбуваються терористичні акти. Інструктори вчили нас не лише правильно протидіяти озброєним злочинцям, а й панятами про безпеку оточуючих та власну безпеку», - розповів працівник Львівського міського управління міліції, прапорщик міліції Андрій Ляскевич, котрий проходив навчання у тренінговому центрі.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі на День ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ