Руслан Кошулинський,Олексій Кайда та Маркіян Лопачак склали військову присягу на вірність Україні

Руслан Кошулинський,Олексій Кайда та Маркіян Лопачак склали військову присягу на вірність Україні

10.02.15 10:08 0 1072
На Яворівському полігоні 8 лютого 2015 року на плацу Міжнародного центру миротворчості та безпеки склали військову присягу на вірність Україні 1200 мобілізованих, серед яких троє свободівців-депутатів Верховної Ради VІІ скликання: Руслан Кошулинський, Олексій Кайда та Маркіян Лопачак.

Відповідно до військових статутів, пліч-о-пліч відбувають службу мобілізовані різних професій: актори, письменники, журналісті, архітектори, програмісті. Стали до лав захисників країни й троє депутатів минулого скликання ВРУ від ВО "Свобода", з них двоє - заступники Голови ВО "Свобода": екс-віце-спікер Верховної Ради України, керівник Львівської обласної організації ВО "Свобода" Руслан Кошулинський та екс-заступник голови фракції ВО "Свобода" у парламенті VII скликання Олексій Кайда.

Руслан Кошулинський у телефонному режимі повідомив: "З огляду на те, що Росія веде практично відкриту війну проти України, вважаю, що нині час для максимальної модернізації, організації і навчання української армії, яка має бути основою боротьби з окупантом. Саме це є спонукою для того, щоб велику кількість українців, зокрема чоловіків, мобілізовувати і перекваліфіковувати або навчати військовій справі.

Зважаючи, що я за першим своїм військовим фахом був артилеристом, командиром самохідної артилерійської установки, було би неправильно, якби я не застосував знань, які колись отримав, проходячи строкову службу. Тому я попросив своїх друзів піти зі мною саме в артилерію. Вважаю, що саме артилерія є найефективнішою зброєю протидії російській агресії".

Розповів Руслан Кошулинський і про умови перебування на Яворівському полігоні: " я перебуваю у польових умовах, у таборі, в навчальному підрозділі, який готує керівників гармат. У нас таборове життя - пічки-"буржуйки" та намети. Ми проходимо дуже короткотермінові військові вишколи порівняно з тими, які колись були в совєцькій армії. Такі вишколи потрібні, аби відновити чи набути необхідні знання".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ