Без дозвільних документів у Тернополі працює ряд закладів громадського харчування та магазинів

Без дозвільних документів у Тернополі працює ряд закладів громадського харчування та магазинів

10.02.15 15:59 0 596
У Тернопільську міську раду надходять численні скарги городян на порушення санітарних норм та правил громадського порядку в ряді закладів ресторанного господарства та магазинів. За словами начальника управління муніципальної поліції Сергія Волкова, при перевірці цих закладів виявляється, що деякі з них працюють без дозвільних документів та висновків санепідемстанції.

«Діяльність ряду закладів харчування без відповідних документів створюють загрозу життю і здоров’ю не лише відвідувачам цих закладів, а й мешканцям прилеглих будинків та квартир, - розповідає Сергій Волков. – Це такі заклади як «Шерлок», «Ясуші», «Арагві», «Три богатирі», «Балагур», «Техас», а також працюють підпільно два літніх майданчики по вул. С.Петлюри та 15 Квітня».

Перелічені заклади порушуютьстаттю 164 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення порядку провадження господарської діяльності). Проте оформити протокол за цією статтею можуть лише працівники міліції і розглядати далі цю справу повинні у суді. Якщо застосувати у повному об’ємі ці санкції, то діяльністю закладів без дозвільних документів у Тернополі можна було б припинити найближчим часом. Наразі ж у муніципальної поліції такі повноваження відсутні, а законність діяльності цих ресторанів повинні перевіряти правоохоронні органи.

Також у місті продовжують працювати без документів магазини «Христя» на вул. Протасевича та «Марія» на вул. С.Петлюри. У останньому, у ніч на 4 лютого, представники муніципальної поліції зафіксували факт продажу алкоголю, склали відповідний протокол та направили на розгляд адмінкомісії у Тернопільську міську раду.

Щодо інших випадків продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім та у нічний час, то у 2014 році було виявлено 32 таких випадки та складено відповідні протоколи. З них 15 – за торгівлю тютюновими виробами та алкоголем неповнолітнім особам. Про це одразу ж була проінформована Державна фіскальна служба, яка прийняла рішення про позбавлення 11 магазинів ліцензій на продаж тютюновими та алкогольними виробами, а на 4 заклади торгівлі були оформлені штрафи.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ