На Тернопіллі у Гримайлові вшанували пам’ять Івана Пулюя

На Тернопіллі у Гримайлові вшанували пам’ять Івана Пулюя

10.02.15 15:00 0 835
Освітянська конференція, присвячена 170-річчю від дня народження фізика і електротехніка, винахідника, громадського діяча, перекладача Івана Пулюя відбулася 5 лютого на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Пулюя смт. Гримайлів.

Учителі фізики району побували на екскурсії в «народному» музеї Івана Пулюя, який діє при Гримайлівській загальноосвітній школі та ознайомилися з життєвим і творчим шляхом видатного фізика й електротехніка, перекладача Біблії, публіциста, громадського діяча, уродженця селища Гримайлів, інформує прес-служба Гусятинської райдержадміністрації.

Вчитель української мови і літератури В.Козловська та вчитель історії Д.Прокопишин місцевої школи ознайомили присутніх із діяльністю Івана Пулюя як політолога, перекладача, борця за українську національну ідею. Про вшанування пам'яті видатного вченого І.Пулюя в Україні й світі розказала вчитель фізики НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-гімназія» м. Хоростків О.Дроздюк.

Учасники конференції поклали квіти до пам'ятника Івана Пулюя, створеного заслуженим художником України, скульптором-монументалістом Миколою Обезюком.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Глава УГКЦ у папській ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ