На Тернопіллі у Кременці відбувся смолоскипний хід на честь ОУН

На Тернопіллі у Кременці відбувся смолоскипний хід на честь ОУН

10.02.15 10:24 0 806
У п'ятницю, 6 лютого 2015 року, у місті Кременець Тернопільської області з ініціативи Кременецької "Свободи" і молодіжної організації "Сокіл" відбувся смолоскипний хід, присвячений 86-й річниці від дня заснування Організації Українських Націоналістів.

Вшанувати цю знаменну дату зібралося понад пів сотні націоналістів. Учасники акції пройшли центральними вулицями Кременця до пам'ятника Степану Бандері, вигукуючи гасла: "Слава Україні!", "Слава Нації!", "Україна!". " ми відзначаємо особливу, знаменну і символічну дату в історії українського націоналізму і національно-визвольного руху. Це дата створення у 1929 році Конгресу Українських Націоналістів у Відні.

Кожен із нас, свідомих патріотів своєї держави, прекрасно розуміє усю значимість, символічність, ідейність та духовність цієї події, і наскільки важливою вона для нас стала, адже боротьба з ворогами як зовнішніми, так і внутрішніми триватиме доти, доки Україна не стане по-справжньому вільною, суверенною і незалежною! У такий нелегкий для України час нам варто об'єднати свої сили в одне ціле та дати гідну відсіч нашим внутрішнім і зовнішнім ворогам!" – зазначив голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації "Сокіл" свободівець Ігор Бойчук.

Своєю чергою, один із організаторів смолоскипного маршу, голова Кременецької районної молодіжної організації "Сокіл" свободівець Дмитро Мельничук зауважив: "Ця дата є дуже важливою для усіх минулих і теперішніх борців за волю і незалежність України, які завжди залишатимуться у нашій світлій пам'яті. Ми по праву можемо назвати їх героями, тому що національно-визвольний рух українського народу у минулому наголошує на актуальності боротьби проти російської окупації на сході України .

Єднання усіх націоналістичних організацій нашої держави, єднання нашої спільної ідеї і перетворення її у нашу боротьбу проти Росії – наш головний урок, мета і ціль!"

Захід завершився хвилиною мовчання за героями, котрі віддали своє життя за незалежність України.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как покупать вещи в разы ...
Наступна новина: Буковина: починаючи з 28 ...

КОМЕНТАРІ