Житомирські міліціонери дякують небайдужим громадянам,які не залишили грабіжникові жодного шансу на втечу

Житомирські міліціонери дякують небайдужим громадянам,які не залишили грабіжникові жодного шансу на втечу

10.02.15 11:56 0 700
Чоловікові, який спокусився на грошову виручку ринкової продавчині, не дозволили зникнути з місця вчинення злочину пересічні житомиряни. Вони й передали зловмисника в руки правоохоронцям.

Прикрий інцидент трапився просто серед білого дня на одному з житомирських продовольчих ринків. Один з потенційних покупців у торгівельному кіоску раптово вихопив з-під стола гроші з каси та почав тікати. Втім, цей маневр вчасно помітила й продавчиня, яка також виявилася не з лякливого десятка, й кинулася за негідником у погоню, голосно сповістивши округу про ситуацію.

Бігти довелося недовго й недалеко, адже на вигуки жінки миттєво зреагували небайдужі громадяни, які стали свідками події, зупинили невідомого й узяли його під білі рученьки, аби не втік. Останній спробував позбавитися викрадених грошей, проте ці хитрощі також не опинилися поза увагою пересічних громадян.

У цей час продавчиня зателефонувала на номер «102» і викликала правоохоронців – і вже за декілька хвилин на територію ринку прибула слідчо-оперативна група Житомирського райвідділу міліції.

Під час з'ясування обставин правоохоронці встановили особу затриманого. Ним виявився 36-річний безробітний житомирянин, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. З місця події було вилучено викрадені гроші в сумі майже 400 гривень, які зловмисник викинув з кишені на землю.

Водночас інформацію про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.ст. 15 та 186 (Замах на вчинення грабежу) Кримінального кодексу України. Нині триває досудове слідство.

– Відкрите заволодіння чужим майном належить до тих видів злочинів, які можливо розкрити, що називається, «по гарячим слідам». У таких випадках будь-яка допомога громадськості важлива. А тим паче, затримання винуватця. Ми вдячні людям, які у конкретній ситуації проявили високу громадянську свідомість і сміливість, допомігши працівникам міліції затримати негідника, - коментує начальник Житомирського РВ УМВС Олександр Мельник.

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Житомирського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі що повинно ...
Наступна новина: У Львові твоє безробітних ...

КОМЕНТАРІ