Чернігівщина: продовжуються заходи щодо організації вивозу людей із небезпечних районів та відновлення життєзабезпечення населених пунктів Донецької та Луганської областей

Чернігівщина: продовжуються заходи щодо організації вивозу людей із небезпечних районів та відновлення життєзабезпечення населених пунктів Донецької та Луганської областей

10.02.15 11:00 0 637
У містах Донецької та Луганської областей, що протягом останніх днів піддаються постійному обстрілу з боку терористів, продовжуються заходи щодо організації вивозу людей із небезпечних районів, надання гуманітарної допомоги та проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Донецька область

Станом на 8 лютого в містах Авдіївка та Дебальцеве відсутнє централізоване водо-, тепло- та електропостачання.

За вчорашній день, 8 лютого, з Дебальцеве та поруч розташованих населених пунктів (Новогригорівка, Комуна, Миронівське, Красний пахар, Чернухіно) організоване переміщення громадян не здійснювалось у зв’язку з активними бойовими діями.

Заплановані для проведення евакуації автомобілі КрАЗ та автобуси, до вказаних населених пунктів не були недопущені силами а

нтитерористичної операції.

Проте, протягом доби, до транзитних пунктів зустрічі громадян, які були розгорнуті ДСНС України на залізничних вокзалах міст Слов’янськ та Костянтинівка, звернулось та зареєструвалось 427 людей, з них 29 дітей, які самостійно залишили населенні пункти області, що піддаються обстрілу.

Загалом, починаючи з 28 січня, з міст Авдіївка, Світлодарськ, Дебальцеве та поруч розташованих населених пунктів вивезено близько 5 тисяч людей, з який близько тисячі дітей.

У тому числі, броньованими автомобілями «КрАЗ» всього вивезено 142 особи, з них 20 дітей.

Продовжується робота щодо доставки гуманітарної допомоги населенню до міст Авдіївка, Дебальцеве та Родинське.

За останні дні до міста Дебальцеве доставлено: 9,5 тон будівельних матеріалів, 40 літрів гасу, 650 ковдр, по 100 штук подушок та матраців, 2 польові кухні, 55 тон питної води, близько 6,5 тон продуктів харчування, 6 ящиків свічок, 11 генераторів та 30 печей на твердому палеві.

До міста Авдіївка доставлено: 5 тисяч метрів кв. поліетиленової плівки, 8 генераторів для освітлення, 30 буржуйок, 250 ковдр та 70 матраців.

Особам, які самостійно виїхали з міста Авдіївка до міста Родинське відправлено: 600 літрів питної води, 60 ковдр, 58 гігієнічних наборів, 15 продовольчих наборів та 100 кілограм м’ясних та рибних консерв.

Надано допомогу від Червоного Хреста до Артемівської міської лікарні: доставлено медикаменти, перев’язочні матеріали а також інвалідні візки.

До проведення аварійно-рятувальних робіт, заходів з доставки обладнання та майна, вивезення людей з міст Авдіївка, Дебальцеве, Світлодарськ, Родинське та забезпечення роботи транзитних пунктів було залучено 187 осіб та 34 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС - 120 осіб особового складу та 28 одиниць техніки.

У місті Маріуполь продовжується проведення комплексу аварійно-відновлювальних робіт. За вчорашній день у місті проводились роботи по відновленню розбитих вікон в дитячому садку №160, №47 та ЗОШ №5, а також в 15 приватних житлових будинках по провулку Ландшафтний. Всього засклили 56 вікон загальною площею близько 45 квадратних метрів. До проведення аварійно-рятувальних робіт, заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у місті було залучено 194 особи та 3 одиниці техніки, в основному роботи проводилися

Луганська область

У Луганській області залишилається без електропостачання 19 населених пунктів, без газопостачання – 6, без водопостачання – 8.

З початку проведення евакуаційних заходів, з районів бойових дій силами Державної служби з надзвичайних ситуацій і волонтерських організацій вивезено 690 осіб, 184 дитини та 92 особи які не можуть самостійно пересуватись.

Вчора Старобільським територіальним підрозділом ДСНС та спеціальним підрозділом МВС була сформована колона для переміщення з селища міського типу Чорнухине персоналу установи виконання покарань з членами сімей та спецконтингенту. Їх передбачалося доставити на бронетехніці до міста Дебальцеве, однак через інтенсивний обстріл колона була змушена повернутися до м Артемівськ.

Доставлено 10 тон гуманітарного вантажу в селище Трьохізбенка. В основному це – продукти харчування, питна вода, засоби гігієни, поліетиленова плівка, ковдри та свічки.

Тимчасово переміщеним особам органи соціального захисту надають грошові виплати, а благодійні організації забезпечують гуманітарною допомогою.

Ведеться постійний моніторинг можливості проведення аварійно-відновлювальних робіт. У перервах між обстрілами вдалося відновити газопостачання міста Щастя, селищ Передільське, Геївка і Петрівка, водопостачання міст Гірське, Золоте і частково міста Попасна.

З повагою,

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ