Вінницька область: на Вінниччині розпочалася масштабна інформаційна кампанія з питань цивільного захисту

Вінницька область: на Вінниччині розпочалася масштабна інформаційна кампанія з питань цивільного захисту

11.02.15 15:02 0 635
9 лютого в Головному управлінні ДСНС України у Вінницькій області пройшла зустріч керівника відомства Руслана Шевчука із журналістами, на якій йшлося про введення в державі режиму підвищеної готовності до надзвичайної ситуації. За словами головного рятувальника Вінниччини в області створено 34 мобільні групи чисельністю 599 чоловік для оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації, в які включено служби тепло, газо-, водо-, електропостачання. На базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Вінницькій області створено мобільну групу (53 чоловіки), до складу якої залучено аварійно-рятувальну, спеціальну та інженерну техніку (22 одиниці), сили і засоби від інших оперативних служб області.

У разі можливого виникнення надзвичайних ситуацій на території області в постійній готовності знаходяться сили і засоби Головного управління на цілодобовому чергуванні в кількості (особовий склад - 211 чоловік, техніка - 56 одиниць) та резервні сили і засоби в кількості (особовий склад - 266 чоловік, техніка - 69 одиниць).

З органами місцевої влади узгоджене питання щодо місць розташування сил і засобів, які входять до складу мобільних груп реагування, визначено порядок їх прибуття до місць збору.

Забезпечено інформування оперативного штабу обласної державної адміністрації щодо реалізації заходів, спрямованих на попередження та протидію можливим загрозам інтересам області, життю та здоров'ю громадян. Проведено уточнення плану дій сил та органів цивільного захисту щодо ліквідації надзвичайних ситуацій. Головним управлінням ДСНС України у Вінницькій області спільно з органами місцевої влади та МВС відпрацьовано документи оперативного реагування на об'єкти можливих терористичних посягань та здійснено перевірку джерел протипожежного водопостачання на даних об'єктах та прилеглих до них територіях.

Спочатку присутнім було запропоновано переглянути відеороліки підготовлені фахівцями служби, де демонструвались рекомендації, як діяти у разі виявлення невідомих предметів та у разі отримання сигналу “Увага всім”.

Що ж до вирішення питань стосовно укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту, Руслан Шевчук повідомив журналістам, що в області місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання завчасно створено фонд таких споруд. Наявний фонд захисних споруд цивільного захисту області з врахуванням пристосованих споруд (підвальних приміщень будинків, цокольних та перших поверхів будівель) забезпечує у разі потреби стовідсотковий захист населення.

Окремо начальник ГУ ДСНС повідомив присутніх про діяльність консультаційного центру. У разі необхідності кожен може звернутись за інформацією з будь-яких питань цивільного захисту по номеру 566-566.

На завершення зустрічі журналістам продемонстровано сили та засоби, які є на озброєнні пожежно-рятувальних служб Вінниччини, а також проведено показове навчання, як діяти на випадок різноманітних надзвичайних ситуацій.

ГУ ДСНС у Вінницькій області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Патруль тернопільських ...
Наступна новина: Чернігів: Чи стане ...

КОМЕНТАРІ