Вінничина: у прокуратурі області відбулась підсумкова колегія

Вінничина: у прокуратурі області відбулась підсумкова колегія

11.02.15 08:04 0 594
Під головуванням прокурора області В'ячеслава Соколового відбулось розширене засідання колегії прокуратури області. Присутні підбили підсумки роботи за минулий рік та розробили заходи щодо підвищення ефективності їх діяльності в умовах реформування.

Як зазначив В'ячеслав Соколовий, вжиті прокурорами координаційні заходи певною мірою сприяли оздоровленню криміногенної ситуації в регіоні. Так, загальна злочинність в області дещо зменшилась, а її рівень у розрахунку на 10 тис населення складає 90,5 злочини. Питома вага особливо тяжких та злочинів середньої тяжкості є нижчою загальнодержавної, а рівень їх розкриття більший, ніж у середньому по державі.

Упродовж минулого року прокурорами здійснено процесуальне керівництво більше, ніж у 21-й тисячі кримінальних проваджень, до суду направлено понад 50 обвинувальних актів стосовно 59 осіб про злочини, пов’язані з корупцією, також заявлено понад 1200 позовів, на загальну суму майже 137 млн грн. За цими позовами реально стягнуто близько 60 млн грн, що становить 100 відсотків від судових рішень, які набрали законної сили. За втручання прокурорів поновлено права 475 дітей, а на їх користь відшкодовано 750 тис грн. Крім цього, розпочато 21 кримінальне провадження у сфері охорони дитинства, з яких 16 скеровано до суду.

Разом з тим, є чимало питань, над якими необхідно працювати. Для їх усунення колегією розроблено ряд заходів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Какие бывают лестницы из ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ