Стан протидії злочинності та корупції в регіоні обговорювали правоохоронці Вінниччини

Стан протидії злочинності та корупції в регіоні обговорювали правоохоронці Вінниччини

11.02.15 14:46 0 631
Керівники правоохоронних органів Вінниччини під час координаційної наради розглядали питання щодо стану протидії злочинності та корупції в регіоні в 2014 році.

Прокурор області В’ячеслав Соколовий у вступному слові зазначив, що, вжиті правоохоронними органами у взаємодії з органами державної влади, організаційно-практичні та координаційні заходи сприяли збереженню сталої тенденції поліпшення криміногенної ситуації в регіоні, створенню належних умов ефективної роботи органів досудового розслідування та функціонування правоохоронної системи.

Як наслідок, на території області спостерігається зменшення кількості облікованих кримінальних правопорушень, у тому числі проти волі, честі, гідності особи, громадського порядку, моральності, життя та здоров’я. Вдалося стабілізувати рівень злочинів проти власності.

За словами В'ячеслава Соколового, зросла кількість викритих кримінальних правопорушень у сфері службової, а також професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг. А число кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми, або за їх участю, та особами, які раніше вчиняли злочини, групою осіб, у стані алкогольного сп’яніння зменшилось.

Водночас, значний ріст загальної злочинності зафіксовано у Літинському, Піщанському, Хмільницькому, Чернівецькому районах, а також у сфері транспорту.

Спостерігається тенденція до зростання підліткової злочинності у Бершадському, Козятинському, Крижопільському, Липовецькому, Могилів-Подільському, Оратівському, Піщанському, Ямпільському районах та м. Ладижині.

Попри позитивну динаміку до зменшення особливо тяжких кримінальних правопорушень, питома вага яких є нижчою ніж у державі, ріст вказаної категорії злочинів відбувся у м. Вінниці, Вінницькому, Гайсинському та Тульчинському районах.

Особливу стурбованість викликає зростання в області умисних вбивств, зокрема, у м. Вінниці, Вінницькому, Калинівському та Літинському районах.

Втричі зросла й кількість вчинених крадіжок. Це стосується Вінницького, Крижопільського та Тиврівського районів, а також Козятинського транспортного регіону.

Суттєвої активізації потребує стан протидії та боротьби із корупційними правопорушеннями.

"Нині в суспільстві багато говорять про факти корупції та хабарництва. Однак, лише у взаємодії з громадськістю правоохоронці зможуть ефективно виявляти злочини цієї категорії. А це, в свою чергу, дасть змогу повернути довіру до правоохоронних органів та відповісти на запити сьогодення", - наголосив очільник прокуратури області.

Перший заступник прокурора області Анатолій Максимюк у своєму виступі звернув увагу присутніх на те, що на ще не вдалось ефективно протидіяти організованій злочинності. Так, зусиллями правоохоронців припинено діяльність лише чотирьох організованих груп. Не досягнуто суттєвих результатів і з викриття організованих груп та злочинних організацій з корупційними зв'язками, які спеціалізуються на розкраданні бюджетних коштів, у тому числі шляхом незаконного відшкодування ПДВ, земельних оборудках, вчиняють кримінальні правопорушення у фінансово-кредитній системі.

Спостерігається бездіяльність підрозділів податкової міліції та державної служби боротьби з економічною злочинністю органів внутрішніх справ області, якими протягом останніх семи років не викрито жодного злочинного угрупування.

Недостатніми були й вжиті правоохоронними органами заходи щодо боротьби з корупцією в органах і установах пенітенціарної служби. Не виявлено жодного корупційного правопорушення у сфері фінансово-господарської діяльності установ виконання покарань, у тому числі при здійсненні державних закупівель, діяльності благодійних фондів, застосування до засуджених пільг.

Учасниками наради розроблено ряд додаткових узгоджених заходів, які б сприяли зміцненню стану законності та профілактики злочинності на Вінниччині, щодо охорони громадського порядку, попередження фактів екстремістських проявів і тероризму, виявлення й перекриття каналів контрабанди зброї, вибухових та отруйних речовин.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Вінничині отримати ...

КОМЕНТАРІ