На Хмельниччині завдяки допомозі громадян правоохоронці «на гарячому» затримали серійного крадія,який «обчищав» підвали

На Хмельниччині завдяки допомозі громадян правоохоронці «на гарячому» затримали серійного крадія,який «обчищав» підвали

11.02.15 12:41 0 587
Окрім серії крадіжок, 31-річний шепетівчанин, який, до речі, уже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, підозрюється ще й у вчиненні шахрайства.

З початком зими до Шепетівського міськвідділу міліції почали надходити повідомлення про крадіжки з підвальних приміщень. Зловмисник зривав навісні замки, проникав всередину та забирав усе, що можна було продати: картоплю, закрутки, інструменти, металобрухт. У двох випадках взяв і велосипеди, на яких і перевозив усю свою «здобич». Продавав крадене за символічну ціну, а гроші витрачав на випивку.

Працівники міськвідділу проводили відпрацювання в районні скоєння крадіжок, опитували місцевих жителів, тож люди були на сторожі, і коли одного разу помітили підозрілого чоловіка, який вовтузився біля підвалів, одразу ж зателефонували до міліції. Тож завдяки такій співпраці злодія затримали «на гарячому».

У ході слідства з'ясувалось, що підозрюваний причетний ще й до крадіжки із квартири та до вчинення шахрайства. В цих випадках його жертвами стали знайомі, які вирішили розділити із ним чарку-другу. За це товариш зловмисника поплатився ноутбуком та мобільним телефоном, а однокласник — велосипедом.

У останньому випадку 31-річний зловмисник під час зустрічі із товаришем по парті попросив у нього велосипед, щоб з'їздити за черговою пляшкою. Але ні горілки, ні велосипеда, ні свого однокласника довірливий шепетівчанин більше не побачив. Натомість злодій обміняв двохколісного на мобільний телефон із доплатою у 20 гривень.

Загалом же сума збитків, яких злодій завдав потерпілим сягає близько 10 тисяч гривень. Більшість викраденого було розшукано і повернуто власникам.

Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Йому доведеться відповідати перед законом згідно ст. 190 «Шахрайство» та ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Перевіряється його причетність до скоєння аналогічних злочинів.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ